• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

KUKA обяви новият KR 4 ​​Agilus

Kuka пусна нов компактен индустриален робот. Компанията казва, че нейният нов KR 4 ​​Agilus е „горещ кандидат за първо място при малките роботи от октомври нататък. Новият модел е в категорията с полезен товар до 4 кг - подходящ не само за електрониката, но и в много други сектори. Роботът може да бъде инсталиран във всяка позиция, например на пода, стената или тавана, под всякакъв ъгъл.

Роботът движи товари до 4 кг „бързо и безопасно“, казват от Кука. С увеличения си обхват от 600 мм има още повече възможности за приложение - в сравнение с предишните поколения работният обхват е разширен с почти 40 процента.В същото време той осигурява максимална точност в минимално пространство. KR 4 Agilus демонстрира своята сила по отношение на повтаряемост и времена на цикъл: с максимално отклонение от 0,02 mm на работна стъпка и време на цикъл по-малко от 0,4 секунди (в малкия цикъл Adept). Що се отнася до изискванията за поддръжка, той достига максималния си експлоатационен живот с минимални усилия за поддръжка.


Markus Hollfelder-Asam, мениджър на портфолиото в Kuka, казва: „Ние доставяме нов малък робот в клас 4 кг, който е истински„ голям хит “, идеално подходящ за широк спектър от задачи за автоматизация - както в електрониката, така и в много други сектори." От Kuka казват, че новият KR 4 ​​Agilus може да се справи в почти всяка среда. При дадена степен на защита IP40, KR 4 ​​Agilus е идеално оборудван, като се намира в своята зона на комфорт при температури между 0 и 55 градуса, например.

Потребителите на KR 4 ​​Agilus „не се притесняват за чувствителни компоненти“, казват от Kuka, защото роботът е защитен от неконтролирано електростатично зареждане и разреждане, и също е идеално оборудван за чувствителни задачи. Hollfelder-Asam казва: „С KR 4 ​​Agilus ние не просто затваряме празнина в портфолиото на Kuka. 

Разнообразната гама от интерфейси означава, че към KR 4 ​​Agilus могат да бъдат свързани множество периферни устройства, разширяващи потенциала на приложението. KR 4 Agilus разполага и с най-новата технология за управление от Kuka, KR C5 micro с най-новия системен софтуер за KSS 8.7, с който „задачите могат да се контролират и решават още по-ефективно“. Надеждността му е тествана от TÜV, европейската маркировка CE и наред с други, американската UL сертификационна марка свидетелства за надеждност и качество.


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.