• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Находчивостта излита ...

Преди почти 2 седмици марсоходът на НАСА Perseverance кацна на Марс със своя пътник Ingenuity. Това беше 3 -тият космически кораб, който пристигна на Марс през февруари, след посещения от ОАЕ („ Надежда “) и Китай („ Tianwen-1 “, англ .: „Небесен въпрос“). До момента от 1960 г. са проведени 49 мисии на Марс - 16 полета, 28 орбитaлни обиколки, 18 кацания, 9 роувъра.

Много от тези системи имат множество сензори като специални камери, температурни сонди, сонди за скорост на вятъра или спектрометри за анализ на пробите, които те събират. За съжаление с всички тези мисии до най-близкия ни съсед не всички от тях успешно пристигнаха в цялост или дори не стигнаха до началото на своята мисия. Някои дори не са напуснали ниската орбита на Земята (LEO), където са ги доставили ракетите, други са били унищожени по време на влизането в атмосферата на Марс. И все пак човечеството не се предаде! Ето защо мисля, че името, избрано за 49 -та мисия на Марс, е перфектно - Постоянство!


Това, което може би не знаете и което прави тази мисия толкова специална и уникална, е, че в нея се проведе първия „управляван“ полет на друга планета! Тази част от мисията все още предстои през следващите 1-2 месеца. Мисията на НАСА Марс 2020 не само носи роувър, но също така носи роботизиран хеликоптер на име „Изобретателност“.

Това е първият полет на чужда планета с управляван летателен апарат. Инструментите за реверсивен инженеринг в Solid Edge и Siemens NX бяха използвани за превръщане на облаци от STL файлове обратно в CAD геометрия, базирана на NURBS, и това е направено от модела, изтеглен от уебсайта на НАСА, и Бен Вайзенбергер от екипа на Solid Edge свърши брилянтна работа за да помогне. 

С данните за атмосферата на Марс и оборотите на въртене на лопатките на ротора е изпълнена симулацията и оптимизация на оборотите на ротора в Simcenter FLOEFDРазбира се,  натоварванията са много по-високи на Земята, отколкото на Марс и това се дължи на по-плътната атмосфера. Извличането на тези резултати от множество проекти въз основа на техните цели, но също така и на парцели може лесно да се направи с функцията за сравнение в Simcenter FLOEFD.

 

Вижте цялата статия тук: https://blogs.sw.siemens.com/simcenter/ingenuity-is-taking-off/ 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.