• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Роботизирано решение в комбинирана заваръчна клетка

За базираната в Денкинген KAUTH GmbH und Co. KG компания, специализирана във висококачествена обработка на метали, ENKO Staudinger разработи компактна универсална заваръчна клетка, съчетаваща набор от различни заваръчни процеси в една клетка с минимални изисквания за пространство. „Изискването на клиента Kauth беше изграждането на заваръчна клетка, която беше подходяща както за точково заваряване, така и за дъгова заварка, като се вземат предвид всички изисквания за достъпност“, обяснява Бернд Менхарт от ENKO Staudinger. Базираният в Аугсбург производител е изградил клетката около два робота KUKA, които изпълняват заваръчните задачи.

KR 6-2 (отдясно) изпълнява дъговата заварка, докато KR 210 води серво-пневматичния роботизиран пистолет


Въртящата се маса позволява зареждане без ефект върху времето на цикъла

Универсалната клетка е центрирана върху H маса с робот KUKA от тип KR 6-2, монтиран в средата. Използването на въртяща се маса означава, че в производствения процес винаги има едно заваръчно приспособление, докато второто приспособление се зарежда от оператора без влияние върху времето на цикъла.

На първо място, операторът зарежда детайлите в заваръчното приспособление и стартира системата. Масата завърта затегнатото приспособление на 180 ° под робота в зоната му на заваряване. В Кука KR 6-2 , оборудван с Fronius CMT факел за електродъгово заваряване, се движи в опората и заварява детайлите. Втори робот от тип  KR 210 R2700 Еxtra , оборудван със серво-пневматичен роботизиран пистолет X 100 от Düring Schweißtechnik , след това отново се премества в приспособлението и се присъединява към детайлите чрез точково заваряване. След приключване на процеса на заваряване, масата H се завърта и второ, новозаредено устройство влиза в работното пространство на робота. Въртенето на масата премества първото устройство обратно в работното пространство на оператора. Скобите се отварят пневматично и операторът може да свали заварените части. Товаренето/разтоварването от оператора не оказва влияние върху времето на цикъла.

Два робота съчетават мобилност с прецизност и скорост

С ниския си капацитет на полезен товар от шест килограма и обхват от 1600 мм, роботът KUKA от тип KR 6-2, монтиран на масата, е идеално подходящ за стандартни задачи с дъгова заварка. Рационализираният дизайн на китката гарантира, че роботът е подложен на минимални разрушителни контури и има максимална свобода на движение. По този начин роботът за заваряване може лесно да достигне до всички позиции на заваряване на детайла. В допълнение, KR 210 R2700 осъществява задачата за точковите заварки задачи с висока точност и при висока скорост. Както при всички роботи от серията  KR QUANTEC , той се характеризира с намалени изисквания за пространство и голямо разнообразие от потенциални приложения. С полезен товар от 210 кг и обхват от 2 926 мм, той е предопределен за точковото заваряване в универсалната клетка.

Силно гъвкаво решение за често променящи се задачи

Клетката предоставя на клиента широка гама от възможности за универсално изпълнение на различни заваръчни процеси или дори комбинация с други роботизирани задачи. Тази гъвкавост прави решението от особен интерес за малки серии и производство на прототипи, тъй като клетката може да бъде адаптирана много бързо и лесно към нови детайли.

Заредете цялата статия от тази връзка:
https://www.kuka.com/en-hu/industries/loesungsdatenbank/2016/07/solution-robotics-enko-staudinger

Вижте повече за KUKA роботите, доставяни от СпейсКАД ООД, прочетете тук:
https://www.spacecad.bg/roboti-kuka

 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.