• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Siemens NX добавя проектиране, базирано на изкуствен интелект

Най-новата версия на NX на Siemens използва усъвършенствани технологии, като изкуствен интелект (AI) и усъвършенствани възможности за симулация, като същевременно продължава да инвестира в значителни подобрения на производителността и възможностите, позволяващи на конструкторите , инженерите и производителите да правят иновации по-бързо.

• Цялостна оптимизация с помощта на машинно обучение и усъвършенствана симулация за ускоряване на постигането на целите при проектиране и инженеринг.

• Доставя над 1200 заявки за подобрения от клиентите, като поставя авангардни технологии в ръцете на инженери и дизайнери, позволявайки ускоряване на иновациите с по-голяма скорост.

Siemens Digital Industries Software стартира доставките на най-новата версия на своя водещ в индустрията софтуер NX™, която използва усъвършенствани технологии като изкуствен интелект (AI) и усъвършенствани възможности за симулация, за да даде възможност на своята общност от конструктори, инженери и производители да иновират по-бързо.

Siemens NX 2022 topology optimizer ENGINE BRACKET

„В най-новата версия на NX Siemens Digital Industries Software предлага средства за оптимизация на топологията от - изискванията до, генерирането на компонентите при адитивното производство и финалната CNC обработка, като използва конвергентно моделиране и PMI сътрудничество." каза д-р Кен Версприл, изпълнителен консултант, CIMdata. "Потребителите ще приветстват лесния потребителски интерфейс, който насочва потребителите през всяка стъпка от процеса."

Акцентите на новата версия на софтуера NX включват:

• Новият NX Topology Optimizer помага да се създават детайли въз основа единствено на изискванията за функционалност и пространство за проектиране, което води до напълно редактируеми конвергентни тела, които би било почти невъзможно да се проектират и проектират ръчно. Неизбежните промени в дизайна могат да бъдат направени бързо, оптимизациите и всички функции надолу по веригата се актуализират автоматично – спестяване на време, усилия и максимално повторно използване на интелигентния дизайн и инженерни данни. 

• Design Space Explorer в NX съчетава проучване на пространството за проектиране с генеративен инженеринг, за да помогне на конструкторите автоматично да оптимизират дизайна спрямо множество цели. Инженерите-проектанти определят проблема за оптимизация с всички параметри, ограничения и цели, а NX използва софтуера Simcenter™ HEEDS™ за провеждане на многоцелева оптимизация на параметрите, предоставяйки на дизайнера незабавен набор от жизнеспособни алтернативи на дизайна, които иначе биха изисквали специалист по симулация.

• Развит изкуствен интелект (AI) и машинно обучение (ML) в командите Selection Prediction и Select Similar използва разпознаване на форми за бързо идентифициране на геометрично подобни компоненти, докато NX Voice Command Assist позволява на потребителя да извиква команди, да навигира в менюта и операции на няколко нива както и да използва системните думи или фрази за изпълнение ма общи задачи.

Попитайте NX „Правили ли сме нещо подобно преди?“ и NX ще извърши търсене на форма, използвайки технологията Geolus® на Siemens.

• Решетъчните структури в NX вече могат да бъдат оптимизирани с помощта на Simcenter 3D симулацията на Siemens, за да се извлече оптималната структура на решетката в единична среда при елиминиране на множеството стъпки за анализ на дизайна, изисквани традиционно досега.

• Оптимизацията ориентацията на детайли при 3D печат носи позициониране на детайлите (и свързаните с тях опори) заедно с интегрирани процеси за оптимизиране на ориентацията, базирани на „облака“, за намиране на оптималната ориентация при изграждане с намалено топлинно изкривяване. Siemens продължава да предоставя разширени възможности в адитивното производство, които са предназначени да помогнат на нашите клиенти да оптимизират цялостния си дизайн и производствени процеси.

„С всяка нова версия на NX Siemens премахва бариерите пред това, на какво са способни системите за разработка на продукти“, каза Боб Хауброк, старши вицепрезидент по продуктов инженерен софтуер, Siemens Digital Industries Software. „Нашият преход към непрекъснато издавани версии на NX се оказва невероятно популярен сред нашата общност. Това ни позволява да предоставяме водещите в индустрията възможности на NX по-бързо от преди. Ние предоставяме достъп до нови инструменти и технологии в NX, така че те да могат да бъдат прилагани към предизвикателствата на нашите клиенти при конструиране, инженеринг и при производство, за да им помогнем да ги преодолеят по-бързо“.


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.