• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Големият залог на Daimler Truck със STAR-CCM +

Daimler, световният лидер в тежкотоварните автомобили, направи голяма инвестиция в симулация и анализ (S&A) със софтуера Simcenter STAR-CCM+ на Siemens. Това решение е част от портфолиото на PLM Xcelerator, а мултифизичният CFD софтуер ще бъде един от основните инструменти за разработка на CAE за оптимизирано управление на аеродинамиката и топлината за следващото поколение автомобили с неутрални CO2. Прочетете цялата статия на тази връзка ...

Daimler Truck ще използва решението Simcenter за изчисления на динамиката на флуидите (CFD), за подобряване на аеродинамичните характеристики и за изследване и оптимизиране на иновативни задвижващи и енергийни системи в e-Mobility, включително охлаждане на батерията и водородна технология. Софтуерът също така ще помогне за поддръжката на стария двигател с вътрешно горене и дизайна на изпускателната система и свързаното намаляване на CO2. Общата цел е трансформиране на настоящия подход към работата на CAE и създаване на среда с дигитални близнаци като основа за мултифизични симулационни процеси; голяма крачка напред.


„Дигитализацията е от решаващо значение за устойчивите индустриални иновации в транспортния сектор и чрез предоставяне на поглед върху реалната производителност на продуктите, Simcenter STAR-CCM+ може да ускори иновациите за по-добро утре“, каза Едуин Северейн, старши вицепрезидент и ръководител на EMEA в Siemens Digital Industries Software.

В момента Daimler Truck е най-големият производител на камиони и автобуси в света, с водещи в Европа, Северна Америка и Азия, в тежка конкуренция срещу шведската Volvo Group. Освен това, германският лидер на тежкотоварни автомобили има повече от 35 обекта и 100 000 служители по целия свят. Daimler Truck обединява седем марки под един покрив: Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses, Mercedes-Benz, Setra, BharatBenz и FUSO. Несъмнено, тази силна глобална позиция придава значение на избора за изграждане на среда за симулация и анализ, базирана на цифрови близнаци, използвайки Siemens Simcenter STAR-CCM+.

Имайте предвид, че STAR-CCM+ беше едно от решенията, които Siemens придоби, когато закупиха CD-adapco през 2016 г. за 970 милиона долара. Покупката включва софтуерни решения, които покриват широк спектър от технически дисциплини, включително динамика на флуидите (CFD), механика на твърдото вещество (CSM), пренос на топлина, динамика на частиците, поток на реагентите, електрохимия, акустика и реология. Няма съмнение, че това е атрактивен пакет с богато съдържание. Това беше потвърдено от наддаването за CD-adapco, предшестващо покупката, в което Dassault Systèmes бяха особено активни. STAR-CCM+ вече е използвано от 14 от 15-те най-големи автомобилни компании, от всички топ 10 доставчици в аерокосмическата индустрия и от девет от 10-те най-големи производители в енергийния и морския сектор. Siemens инвестира $970 милиона в тази сделка.

Прочетете цялата статия на тази връзка ...

Вижте повече за STAR CCM + на тази връзка ...


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.