• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Lockheed Martin Aeronautics избра Siemens

Неотдавнашното съобщение, че Lockheed Martin Aeronautics направи голям залог на портфолиото на Siemens Digital Industries Xcelerator PLM, е не само технологично значима стъпка, но и значителна финансова инвестиция. Тази сделка несъмнено ще повлияе на конкурентната среда в този индустриален сегмент – не само като позволи на Lockheed Martin Aeronautics да поддържа и развива своето технологично лидерство от световна класа, но и като помогне на Siemens да продължи да бъде водещ доставчик и разработчик на висококачествен PLM и автоматизация системи.

Siemens Lockheed Martin Aeronautics Xcelerator Opengraph2 tcm27 104930


Решението на Lockheed Martin Aeronautics да работи с портфолиото на Xcelerator има много последствия. Това е голяма новина, когато значим играч в аерокосмическата и отбранителна (A&D) като Lockheed Martin Aeronautics решава технологичния път, който искат да поемат, когато се придвижват в бъдещето. В момента Lockheed Martin е водещ разработчик на A&D и производител на многоцелеви бойни самолети, сателити, отбранителни системи и други модерни технологични системи и услуги.

Lockheed Martin – със своето глобално, военно значение за A&D – има почти 115 000 служители (около една четвърт от които са в бизнес звено Aeronautics), разходите му за изследвания и разработки (R&D) за 2020 г. са около 1,3 милиарда долара и приблизително половината от годишните на компанията продажбите бяха направени на Министерството на отбраната на САЩ. Лесно е да се разбере защо решенията на Lockheed имат широко въздействие.

Основен момент зад решението на Lockheed Martin Aeronautics да влезе all-in в Siemens Xcelerator е високото ниво на интегрирани решения, които предлага около механичния, електрическия, софтуерния и производствения дизайн. Дейл Тат обясни, че „Вместо да мислим за различни имена на продукти тук и там, става дума за пълния спектър от продукти за инженеринг и производство, и по-нататък. Освен имената на продуктите, искам да подчертая, че цифровите инструменти, които можем да поставим на масата, представляват напълно интегрирани процеси от край до край." Именно в тази област Lockheed Martin Aeronautics може да започне да извлича огромни ползи.

Това е само един от множеството избрани решения на Siemens за аерокосмическата промишленост и отбраната на САЩ:

  • ВВС на САЩ решиха да стандартизират PLM/cPDm решението Teamcenter на Siemens Digital Industries Software за съвместно управление на дефинициите.
  • Northrop Grumman обяви, че портфолиото на Xcelerator ще се използва за допълване на фирмените инициативи и за използване на цифрови технологии в множество среди на жизнения цикъл на продуктите, за да се ускори разработването на нови продукти.
  • Твърдият конкурент на Boeing, Airbus, избра решение на Siemens Mentor Capital E/E системи (електрически/електронни), за да ускори развитието на търговски самолети.
  • Гигантът на военните самолети Lockheed Martin Aeronautics направи голям залог на портфолиото на Siemens PLM Xcelerator.

Вижте подробно на тази връзка (PDF) ...


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.