• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

REGENT и Siemens разработват революционен планер с нулеви емисии

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 210825203754 regent hero 2

Seaglider е високоскоростно превозно средство с нулеви емисии, което работи изключително над водата, което драстично ще намали времето и разходите за придвижване на хора и стоки между крайбрежните градове

  • Seaglider REGENT се очаква драстично да намали времето и разходите за придвижване на хора и стоки между крайбрежните градове
  • Siemens Xcelerator е основната платформа за дизайн, инженеринг и разработка на REGENT

Siemens Digital Industries обяви днес, че REGENT е приел портфолиото Siemens Xcelerator от облачно базиран софтуер и услуги, за да помогне за разработката на нова категория превозни средства, наречена seaglider. Seaglider е високоскоростно превозно средство с нулеви емисии, което се движи изключително над водата, за да намали драстично времето и разходите за придвижване на хора и стоки между крайбрежните градове.

Тъй като 40 процента от световното население живее в крайбрежни общности, електрическите морски планери на REGENT ще бъдат първите превозни средства, които предлагат безопасни, евтини, високоскоростни превозни средства с нулеви емисии за този сегмент. Като производител или OEM, стартиращите клиенти на REGENT обхващат авиационни, фериботни и логистични транспортни оператори.

Seaglider REGENT работи изключително над водата като изцяло електрическо превозно средство с ефект "крило върху земята" (WIG). Пътува в морето в един от трите режима – плаващ на корпуса си близо до дока, плаващ на подводни криле със скорост до 40 възела (kts), когато влиза и излиза от пристанището, или летейки над вълните със 160 kts, докато плава до неговата дестинация.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 210825203813 regent 50pax sunset

Когато е в полет, той работи на няколко метра от повърхността на водата, разчитайки на феномена на земния ефект, летейки върху въздушна възглавница. Той съчетава високата скорост и комфорта на самолет с ниските експлоатационни разходи на електрическо превозно средство. Seagliders се различават от предишните WIG поради своите подводни крила, разпределено електрическо задвижване и аерокосмически контроли за полет по кабел. Тези елементи позволяват безопасни пристанищни операции, повишена устойчивост на вълни и комфортно изживяване на пътниците.

В основата на неговия набор от инструменти за проектиране, инженеринг и разработка е портфолиото Xcelerator на Siemens, което е фундаментално за REGENT от основаването му през 2020 г.

Повече: https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/our-story/newsroom/siemens-xcelerator-regent-zero-emission-seaglider/108820 

 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.