• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

СпейсКАД ускорява дигитализацията

CAD/CAM/CAE решения за проектиране и производство

В ускорен цикъл на проектно сътрудничество с клиенти и партньори, през 2022 СпейсКАД ООД стартрира редица проекти за дигитализация на проектирането и производството. Основен фокус на проектите през годината е автоматизацията на проектирането с помощта на Solid Edge и NX CAD/CAM/CAE. Доставена е най-голямата в страната конфигурация Solid Edge и NX CAM за голям производител на специална продукция.

За стартиращите компании, СпейсКАД започна предлагане на Siemens NX и Solid Edge с отстъпка от 92 % от ценовата листа! Така всяка стратираща компания може да получи най-добрият в света софтуер за проектиране и производство на цена, която може да си позволи!

department grid


Ново в портфолиото на СпейсКАД е автоматизация на производството чрез вендряване на DNC/MDC решения за производство с CNC машини. DNC решението позволява бързо и лесно мрежово зареждане на всяка управляваща програма от сървър към всяка CNC машина в цеха и обратно, спестявайки 15 % от времето, необходимо за това при конвенционалното “ръчно” зареждане на програмите. От друга страна, MDC софтуера предлага проследяване и пълна видимост върху изпълнението на задачи в цеха чрез запис на активността и състоянивто на всяка отделна CNC машина.

KUKA-KR-SCARA_Header-2.jpgСпейсКАД продължава сътрусничеството си с KUKA за доставка и внедряване на индустриални роботи. Новите роботи KUKA KR SCARA са „надеждни помощници“ за индустриалното производство, и са подходящи за приложения като сглобяване на малки детайли, манипулиране на материали и проверка на качеството.

Новите роботи с хоризонтални фуги KR SCARA от Kuka са свръх компактни и в същото време осигуряват максимална икономическа ефективност. С С обхват от 500 или 700 милиметра, изключително кратко време на цикъл от само 0,36 или 0,38 секунди и атрактивна цена, роботите KR SCARA са идеални за автоматизация при потребители, чувствителни към разходите.

Shining 3D metal parts
В изпълнение на проекти за въвеждане на обучение за адитивно производство във ВУЗ, СпейсКАД достави и въведе в експлоатация 3D принтери за метал в ТУ - Габрово (3D Systems DMP 200) и в ТУ София, филиал Пловдив (E-Plus 3D EP-M260).

Наред с това, по проект, финансирани от ЕС СпейсКАД достави 3D принтер за пластмаси в голям изграждащ обем за Варненски Свободен Университет (CreatBOT F1000) . Предстоят обучения на преподаватели и изпълнение на тестви задачи за 3D печат на метални детайли и голямо габаритни пластмасови детайли.

Инженерни проекти

The EggВ изпълнение на предизвикателен проект за нуждите на отбраната, СпейсКАД изпълнява инженерна услуга за 3D проектиране на голямо габаритни компоненти с комплексна геометрия в NX CAD. Едновременно с това, екипът изпълнява серия поръчки за производство на метални възли и детайли чрез 3D печат в метал.

Като специализиран проект, СпейсКАД завърши предизвикателена задача за разработка на високо естетично озвучително тяло от hi-fi клас, предлагащо изчистен дизайн в 3D отпечатан корпус, и звук от специализиран широколентов високоговорител от висок клас. Предстои изработката на два тестови прототипа за акустични измервания в реални условия. Начало на търговското предлагане се очаква в края на 2022 година.


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.