• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Kuka пуска един от най-силните и бързи делта роботи на пазара

8 ФЕВРУАРИ 2023 ДЕЙВИД ЕДУАРДС  ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Kuka пусна нов делта робот, KR 3 D1200, който е специално проектиран за събиране и поставяне на хранителни продукти, наред с други приложения, и носи до 6 кг с висока скорост.

Част от портфолиото на Kuka Hygienic Oil (HO), новият KR 3 D1200 изпълнява различни задачи за вземане и поставяне при „недостижими преди скорости“ с максимална прецизност, според Kuka, който добавя, че сега премества до 6 kg храна, лекарства или електронни детайли. Въпреки че KR 3 D1200 има номинален полезен товар от 3 kg, той е проектиран за товари до 6 kg. Това го прави „един от най-силните делта роботи на пазара“. Малкият отпечатък с диаметър от 350 милиметра прави монтажа на таван спестяващ място и ефективен. Роботът има обхват от 1200 милиметра и вертикален работен обхват от 350 милиметра. С повторяемост на позицията от +/- 0,1 милиметра и ъглова повторяемост от +/- 0,2°, KR 3 D1200 работи много прецизно.

Pic 1050 KUKA DELTA Robots Speed Hygienic


Новият KR Delta има „безпрецедентна скорост“, казват от Kuka. В цикъла на малкия адепт и с натоварване от един килограм времето на цикъла е по-малко от 0,32 секунди. За да се избегнат престои, KR Delta е проектиран да изисква особено ниска поддръжка. Капсулирани зъбни колела с доживотно смазване и самосмазващи се сферични шарнири помагат да се гарантира, че роботът Kuka винаги може да работи. Фактът, че е направен основно от въглеродни влакна, го прави особено лек и здрав. В резултат на това впечатлява с ниски разходи за грижи и поддръжка и максимална производителност.

При работа с хранителни продукти или фармацевтични продукти, новият KR 3 D1200 показва допълнителни силни страни: той съдържа безопасни за храните H1 смазки като стандарт, което го квалифицира за работа с хранителни продукти във вторични приложения. По-специално, сухи, пакетирани продукти като шоколад, хляб или сладкиши са в добри ръце с него. За директен контакт със сурови храни, което е основният сектор на тази индустрия, е подходящ „по-големият брат“, делта роботът KR 3 D1200 HM (Hygienic Machine), пуснат на пазара през 2021 г. Дори при най-чувствителните условия, като тези, срещани при суровата обработка на месо или сирене, KR Delta във версията HM обещава отлична хигиена.

Pic 1050 DELTA features


Комбинацията от двата варианта KR Delta може да донесе значителна крачка напред на много компании в хранително-вкусовата промишленост. В сравнение с KR 3 D1200 HM с корпус от неръждаема стомана, новият делта робот, направен основно от въглеродни влакна, е значително по-лек и следователно с около една трета по-бърз. Впечатлява с по-голяма цилиндрична работна обвивка и по-ниска цена, допълват от Кука.

Пълното описание и техническите характеристики на KUKA KR 3 D1200 могат да бъдат заредени от тази връзка …


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.