• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Siemens актуализира NX

ПЛАНО, Тексас, 16 ноември 2023 г. – Siemens Digital Industries Software обяви днес най-новите актуализации в NX, водещото продуктово решение за проектиране, инженеринг и производство за широка промишленост - от известни имена в аерокосмическата индустрия, автомобилостроенето и потребителските продукти до следващото поколение стартиращи компании.

С последните си актуализации и подобрения, предоставени в подхода за непрекъснато актуализиране на NX, Siemens засили фокуса си върху устойчивостта“, казва д-р Кен Версприл, изпълнителен консултант, CIMdata. „Завършеният работен процес позволява на производителите не само да се справят с предизвикателствата на продуктовата сложност и оптимизация, но и да го направят с нов набор от интелигентни инструменти, фокусирани върху устойчивостта, за намаляване на въздействието върху околната среда .”


Анализ на въздействието върху устойчивостта e в основата на дизайна

Новата способност за анализ на въздействието върху устойчивостта, предоставена в NX, поставя оценката на въздействието върху околната среда в центъра на работния процес при разработването на продукти. Сега за първи път продуктово инженерно решение предоставя показатели за устойчивост, съгласно стандарта EN15804 и точни 3D данни за дизайн, комбинирани с "двигател" за препоръчване на материали, управляван от изкуствен интелект. Той позволява на организациите да изчисляват, оценяват и оптимизират въздействието на дизайнерските решения и избора на материали въз основа на разнообразен и изчерпателен набор от над 30 различни въздействия върху околната среда, съчетани с цялостно 3D проектиране, интегрирано с отчитане на устойчивостта.

Интегрираният характер на портфолиото на Siemens Xcelerator означава, че същите данни са достъпни за по-нататъшна повторна употреба надолу по веригата и когато са свързани с екипи в разиреното предприятие. Екологичните цели и изискванията за проектиране могат след това да бъдат управлявани от изискванията, записани в Teamcenter на Siemens за управление на жизнения цикъл на продукта и използвани за валидиране спрямо екологичните изисквания.

Активиране на бързи инструменти за симулация

За да подпомогне front-end симулацията в процеса на проектиране, Siemens въвежда Performance Predictor в NX, който използва мощността на модерните графични процесори (GPU), за да достави резултати от симулация в реално време.. След прилагане на гранични условия и условия на натоварване и материали, въздействията могат да бъдат симулирани в реално време, като резултатите се наслагват директно върху 3D модела. Това означава, че водещите в индустрията инструменти за редактиране на геометрия на NX могат да се използват едновременно за редактиране, симулиране и прецизиране на дизайн в реално време.

Същата технология може да се използва за предоставяне на параметрично управлявани проучвания с помощта на Design Space Explorer в NX за дефиниране и решаване на многопараметрични, базирани на цели оптимизационни проучвания за части от времето, което традиционно се свързва с такива дейности. Освен това, веднъж дефинирани, тези симулационни данни могат да се използват повторно и да се надграждат в NX Simcenter за по-усъвършенствана симулация с напредването на проекта.

Ускоряване на дизайна на формовани детайли от пластмаси

Сега възможностите Molded Part Designer, в NX предоставят на конструкторите възможността да създават, управляват и валидират своите дизайн характеристики на формованите детайли (като издатини, изпъкналости, щипки, устни/жлебове) в контекста на 3D дизайнерски данни в NX среда. Независимо дали е разработен от най-добрите практики като шаблон на функции или импортиран от доставчик - трета страна, NX Molded Part Designer ще валидира тези характеристики, ще извърши анализ на формовъчността и ще представи резултатите във визуални табла, където осъществимостта на дизайна и опциите за дизайн могат да бъдат оценени в контекста на множество сценарии, като формоспособност, структурен анализ и други.

Съображенията за материалите също могат да бъдат взети под внимание, което е особено полезно, когато се използва заедно с възможностите за анализ на въздействието върху устойчивостта в NX, за да се гарантира, че материалът не само отговаря на функционалните изисквания и изискванията за изработка, но също така отговаря на екологичните изисквания.

Пренасяне на управлението на инструменти в NX CAM в облака

Стандартизирането на инструменталната екипировка, използвана в производствените операции с ЦПУ, не само осигурява на компаниите намалени разходи за инструментална екипировка, но може също така да подобри споделянето на най-добри практики между разпределените производствени екипи. Новият облачен мениджър на инструменти, предоставен във възможностите на NX CAM, използва модерна уеб-базирана технология за лесно централизиране и управление на инструменти и притежатели в организацията. Той също така поддържа импортирането на данни за инструменти директно от каталозите на доставчиците на инструменти, минимизирайки ръчното въвеждане, ускорявайки NC програмирането и позволявайки на производителите да се възползват от най-новите постижения на инструментите, за да се справят с нарастваща сложност на частите, по-строги толеранси и нови материали.

Научете повече за най-новите допълнения и подобрения към продуктовото инженерно решение NX на Siemens, като гледате нашата премиера в YouTube .


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.