• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Първото дигитално превозно средство за отдих!

Solid Edge на Siemens помага за раждането на първия концептуален автомобил Venture S на Hymer!

Нарастващата тенденция на живота с ван, известен като #vanlife в социалните медии, привлече както любителите на развлечението, така и тези, които възприемат мобилен начин на живот. Hymer GmbH & Co. KG, известен производител на кемпери, възприе подход за цифрово проектиране и разработване на своя водещ модел, кемпер Venture S. Възползвайки се от всеобхватното софтуерно портфолио на Siemens Xcelerator, включително Solid Edge и NX, Hymer революционизира процеса на създаване на превозни средства за отдих. 

Инженеринг с цифрова нишка

Инженерите на Hymer възприеха подход на цифрова нишка през целия процес на проектиране на продукта. Използвайки софтуер от Siemens Xcelerator, те създадоха цялостен цифров близнак на Venture S. Solid Edge, мощен 3D CAD софтуер, изигра решаваща роля в проектирането и визуализирането на кемпер. Той предостави поддържащ потребителски интерфейс и рационализира процеса на проектиране. В допълнение, Solid Edge XpresRoute 3D позволи на инженерите да насочат ефективно тръбите за газ, вода и отпадъчни води в тесни пространства. Интегрирането на анализите на моделиране с крайни елементи (FEM) в рамките на Solid Edge гарантира структурната цялост на дизайна, намалявайки необходимостта от физически прототипи.

2023 06 30 12 25 13 Kopie


Виртуално прототипиране и симулация


Hymer използва софтуера на Siemens, за да създаде виртуални прототипи на Venture S, използвайки виртуална реалност (VR). Импортирайки цифровия близнак, създаден със Solid Edge, инженерите разработиха цифрови макети на цялото превозно средство. Технологиите за VR и добавена реалност (AR) им позволиха да проверят практичността на дизайнерските решения и да открият и разрешат проблеми преди физическото производство. Виртуалното прототипиране значително намали броя на необходимите физически макети и прототипи, оптимизирайки времето и ресурсите.

Рационализиране на документацията и сглобяването

Инженерите на Hymer използваха RapidAuthor за Teamcenter, за да създадат изчерпателна документация за строителния процес. Компонентът за работни инструкции на RapidAuthor генерира електронни инструкции, облагодетелствайки работниците на монтажната линия чрез предоставяне на динамични инструкции за сглобяване в 3D модели. Подходът на цифровия близнак на Hymer улесни създаването на маркетингови материали, програми за обучение и отделни варианти на Venture S без необходимост от физически прототипи.

Ползите от цифровизацията

Приемането на цифров близнак като единствен източник на истина елиминира информационните силози и подобри управлението на данни в Hymer. Чрез използването на софтуерни решения на Siemens, компанията осигури повсеместни и асоциативни данни, намалявайки грешките, свързани с разделянето на данни. Интегрирането на продуктова и производствена информация (PMI) допълнително подобри ефективността на извличане на индивидуални варианти, намалявайки необходимото време с 65 процента!

Вижте повече за Solid Edge на тази връзка ...


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.