• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Безплатна стартъп лицензия на Solid Edge автоматизира отглеждането на ягоди ...

Organifarms е селскостопански стартъп, който работи за предефиниране на пейзажа на устойчивото земеделие.  Organifarms е основана, когато група колеги предприемачи се срещнаха и започнаха своята мисия за справяне с климатичните предизвикателства и недостига на работна ръка в селското стопанство.

изображение-център


„По време на едно събитие един от моите съоснователи представи идеята, която беше за устойчиво земеделие и справяне с проблемите на бъдещето, един от които е недостигът на работна ръка“, казва Хана Браун. „Намерих това за много интригуващо. Започнахме да работим върху някои решения и бързо стигнахме до заключението, че искаме да разработим техническо решение, решение за автоматизация, за този проблем.“Използвайки силата на автоматизацията, ние разработихме авангарден робот за прибиране на реколтата, който обещава да революционизира индустрията на плодовете и зеленчуците, започвайки с техния водещ продукт, BERRY, който събира реколтата от ягоди. „Този ​​робот бере получените плодове, открива качеството, открива степента на зрялост и събира данни за това колко зрели плодове остават. След това събира всяка ягода от стъблото и я поставя директно в бункера“, казва тя.

Използване на Solid Edge и присъединяване към програмата за стартъп компании на Siemens

Organifarms отдава част от успеха си на сътрудничеството си със Siemens и използването на Solid Edge за констуиране на робота.

изображение-център


Siemens Solid Edge, всеобхватно решение за механичен дизайн, допринесе за разработването на критичните компоненти на BERRY. Възможно е да се използват някои готови компоненти при изграждането на робот, но понякога са необходими специфични за индустрията компоненти. Използвайки Solid Edge, екипът е проектирал и продължава да итерира дизайна на корпуса на грипера, системите за съхранение и други основни части, осигурявайки безпроблемна интеграция и оптимална функционалност.„Това са компоненти, които не можем да купим, така че за нас беше важно да ги проектираме сами. Без тях продуктът нямаше да работи“, казва Браун.

В допълнение, възможностите на Solid Edge за ламарина се оказаха ценни в производствения процес. Изграждането на интегрирания склад за ягоди беше необходим елемент за един успешен робот. С възможностите за ламарина в Solid Edge, Organifarms успя да интегрира правилно дизайна на робота с необходимото решение за съхранение. Organifarms се присъедини към програмата за стартъпи на Siemens и наскоро получи наградата „Стартъп на годината 2022“ на ISAP AG за разработването на BERRY.

Вижте подробно цялата история тук: Organifarms_проект_със_Solid_Edge.pdf

Вижте програмата за стартъпи на Siemens с безплатни лицензии на Solid Edge от тук ...


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.