• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

По-бързо и точно програмиране на CNC машини със Solid Edge CAM Pro 

Solid Edge 2024: По-бързо и по-точно програмиране със Solid Edge CAM Pro 

Иновативните актуализации в Solid Edge CAM Pro ускоряват програмирането на CNC машини като същевременно внасят силата на изкуствения интелект и облака във вашите производствени процеси.

Програмирането е по-лесно и по-точно с новата AI Assisted Operation Editing технология, която се учи от вас и помага за създаването на операции. Библиотеката с инструменти в „облака“ предоставя отворен достъп до голямо разнообразие от инструменти на доставчици, а 3D Adaptive Roughing автоматично позволява по-бързи и по-ефективни операции за отстраняване на материал.  

Редактиране на CNC операции с помощта на AI 

Подобренията, направени в Solid Edge CAM Pro, подпомагани от изкуствен интелект, се съобразяват с вашите най-добри практики при програмиране за да подобрят работния ви процес при CNC  производство. Изкуствен интелект в Solid Edge CAM Pro ще посочи най-вероятните параметри, ускорявайки процесите на програмиране и осигурявайки точна повторяемост. Новият линк за прогнозиране може да бъде намерен в диалоговия прозорец за операции. Новата функция ще се учи от вашите най-добри практики при CNC програмиране, за да се адаптира динамично и да предвижда вашето поведение.  

Вземете Вашата тестова версия безплатно то тази връзка ... 

Библиотека с инструменти в Cloud Connect 

Новото приложение Cloud Connect Tool Library е технология за управление на инструменти, базирана на облака, която ви предоставя удобно и интуитивно изживяване. Сега можете лесно да редактирате и дефинирате режещи инструменти преди да ги използвате. Cloud Connect Tool Library разполага и с интуитивен потребителски интерфейс, който прави управлението на инструментите по-ефективно от всякога. Ползването на инструменти от широк кръг доставчици е бърз и безпроблемен.  

3D адаптивна груба обработка 

Потребителите вече се радват на по-бързо програмиране и по-ефективни цикли на обработка благодарение на 3D адаптивната груба обработка. Тази нова функция има високоскоростна стратегия за рязане отдолу нагоре, която позволява методично отстраняване на материала между нивата на рязане. 3D Adaptive Roughing прави това чрез повторно рязане на материала на по-ниски нива чрез стъпало нагоре.  

Поддръжка на PrimeTurning™ 

Типовете вложки Prime Turning от Sandvik вече се поддържат в Solid Edge CAM Pro. Налични са нови опции за оразмеряване на вписана окръжност и радиус на инструмента. Намалената скорост на подаване по подразбиране осигурява гладко и безпроблемно захващане на материала и по-дълъг живот на инструмента. Sandvik PrimeTurning™ увеличава производителността чрез премахване на повече материал, което позволява по-висока скорост и увеличен живот на инструмента. PrimeTurning™ е нова методология, която позволява струговане във всички посоки, което води до 50% увеличение на производителността. 

Автоматично генериране на траектория на инструмента за фрезоване и струговане 

Новото и подобрено автоматично генериране на траектория на инструмента надгражда и подобрява изживяването на работния процес на потребителя чрез използване на фрезоване за автоматично генериране на траектория на инструмента. Траекторията на инструмента може да бъде прегледана и проверена незабавно дори по време на програмиране. Автоматичното генериране на траектория на инструмента поддържа Planar Mill, Planar Profile, 2D Wireframe Processor, Profile 3D и Solid Profile 3D, а в бъдеще ще се поддържат по-сложни типове операции. 

Допълнителни производствени подобрения 

  • Бързо генериране на траектории на инструменти върху плоски повърхности със сложни форми като ползвате операцията „Face Mill Mid-Pass“. За да ползва тази функция, потребителят първо избира лице. След това Face Mill Mid-Pass ще създаде интелигентна траектория на инструмента, която може да игнорира или изрязва около вече съществуващи отвори, както и да дефинира отместване. Потребителите също така ще могат да визуализират и създават оптимизирани траектории на инструмента, като могат да преглеждат неизрязания материал с помощта на технологията In-Process Workpiece (IPW). Тази нова операция по траекторията на инструмента работи добре с фланци на капаци на клапани и маслени корита, които имат отвори.  

  • Програмирането на детайли със симетрични и ексцентрични повърхности вече е безпроблемно благодарение на Turn-milling, нова възможност за ротационно фрезоване. Струго-фрезованто е нова стратегия за рязане на цилиндрични и конусовидни части, особено за тези с препятствия. Траекториите на инструментите могат да бъдат оптимизирани чрез използване на разширени настройки, които включват аксиални и радиални граници, видове зацепване и последователност на рязане. Довършителните и груби операции също могат да бъдат програмирани с помощта на множество типове инструменти, включително индексируеми, твърди, керамични, карбидни, кръгли и почистващи инструменти. 

  • Ускорете програмирането и работните потоци чрез записване на детайли в процеса (IPW) на всеки етап като фасетирано тяло в навигатора на части. Детайлът в процес се запазва когато анимацията на траекторията на инструмента е поставена на пауза. Тази функция е достъпна и от отчета за пътя.  Работата с инструментите е улеснена чрез намаляване на необходимостта от ръчно взаимодействие с дисплея на инструмента по подразбиране. Ясният дисплей на режещия инструмент става видим по време на първото щракване. Тази нова функция за показване на инструмента е съвместима както с операции по струговане, така и с фрезоване. Зареждате автоматично и интелигентно детайли и приспособления в средата за обработката. Поставянето на детайла и приспособленията в контекста на машината подобрява възможностите за визуализация на потребителя при позициониране на машинния инструмент.   

Вижте повече на тази връзка  Solid Edge CAM Pro 

Вземете Вашата тестова версия безплатно то тази връзка ... 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.