• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Siemens и NVIDIA разширяват партньорството

МЮНХЕН, Германия, 19 март 2024 г. – Siemens обяви, че задълбочава сътрудничеството си с NVIDIA, за да помогне за изграждането на индустриалната мета вселена. 

Siemens въвежда завладяваща визуализация, задвижвана от новите  API на NVIDIA Omniverse Cloud,  към платформата Siemens Xcelerator, стимулирайки увеличеното използване на технологията на цифровите близнаци, управлявана от AI. На NVIDIA GTC Siemens и NVIDIA демонстрираха как генеративният AI може да революционизира визуализацията на сложни данни, правейки фото реализма възможен, и показаха как корабостроителницата HD Hyundai може да го използва за разработване на нови продукти.

Ние ще революционизираме начина, по който продуктите се проектират, произвеждат и обслужват. По пътя към индустриалната мета вселена, това следващо поколение индустриален софтуер позволява на клиентите да изпитат продукти, както биха го направили в реалния свят: в контекст, в зашеметяващ реализъм, и в бъдеще да взаимодействат с тях чрез въвеждане на естествен език“, каза Роланд Буш, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG. „В сътрудничество с NVIDIA ние ще донесем ускорени изчисления, генериращ AI и интеграция на Omniverse в портфолиото на Siemens Xcelerator.“

Omniverse и генеративният изкуствен интелект водят до масивна трансформация за индустриалните предприятия“, каза Дженсен Хуанг, основател и главен изпълнителен директор на NVIDIA. „Siemens предлага платформите на NVIDIA на своите клиенти и открива нови възможности за лидерите в индустрията да изградят следващата вълна цифрови близнаци с AI във всеки мащаб.“ В следващата фаза на това сътрудничество Siemens ще пусне нов продукт по-късно тази година за  Teamcenter X , водещият в индустрията облачен софтуер на Siemens за управление на жизнения цикъл на продукта (PLM), част от платформата Siemens Xcelerator. 

Захранван от технологиите NVIDIA Omniverse, той ще предостави на инженерните екипи възможността да създадат ултра-интуитивен, фотореалистичен цифров близнак в реално време и базиран на физиката, който елиминира загубите и грешките в работния процес. Настройването и коригирането на детайли във фотореалистични изобразявания – като дефиниции на материали и осветителни среди, заедно с други поддържащи пейзажни активи – ще се ускори драстично с помощта на генериращ AI. Задачи, които преди са отнемали дни, могат да бъдат изпълнени за часове, като инженерните данни са в контекста, както биха изглеждали в реалния свят. 

В допълнение към инженеринга, други заинтересовани страни – от екипи по продажби и маркетинг до лица, вземащи решения и клиенти – ще се възползват от по-задълбоченото вникване и разбиране на външния вид на продукта в реалния свят, позволявайки по-информирано и по-бързо вземане на решения.

HD Hyundai разработва кораби, задвижвани с амоняк и водород, сложен процес, изискващ надзор на кораби, които могат да съдържат над седем милиона отделни части. HD Hyundai може да използва новия продукт, за да обедини и визуализира интерактивно тези масивни набори от инженерни данни. „Ние отдавна се доверяваме на Siemens Teamcenter за управление на жизнения цикъл на продукта. Въз основа на това доверие и чрез това ново сътрудничество, ние ще можем да визуализираме и взаимодействаме с дигиталния близнак кораби, докато използваме генериращ AI за създаване на обекти и HDR фонове за по-добро разбиране на проектите в контекста. Това ще бъде от полза по много начини, тъй като ще намали грешките, ще подобри изживяването на клиентите и също така ще спести време и разходи“, каза Таежин Лий, главен информационен директор и главен дигитален директор, HD Hyundai.


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.