• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Спестете време и пари чрез проектиране със симулационен дизайн

Дизайнът, управляван от симулация, може да осигури по-добра представа и увереност за поведеието на продукта от най-ранните фази на проектиране. 

Традиционната спирала при проектиране причинява забавяния и ограничава иновациите. От какво се нуждаят дизайнерските и инженерните екипи, за да повишат производителността си и да открият по-бързо по-добри проекти? 

С проектирането, управлявано от симулация, дизайнерските екипи могат бързо да оценят множество опции в началните етапи на проектиране, което им позволява да елиминират проекти, които няма да работят, и да се фокусират върху оптимизирането на най-обещаващите. Как иначе един интегриран дизайнерски подход може да подобри техните процеси?

siemens 2


Дизайнът, управляван от симулация, дава възможност на екипите да:

  • Разберат и оптимизират цялостната производителност на проектирания продукт
  • Минимизират рисковете от промени в последния момент
  • Ускорят времето за доставка до крайния потребител
  • Постигнат значителни икономии на разходи за проектиране

Симулацията е ключова
Преосмислянето на процеса на проектиране отваря нови възможности. В интегрирана среда за проектиране на Siemens Teamcenter, всички данни за даден проект се съхраняват и управляват централно. Централният модел е общият елемент, който свързва всички етапи на проектиране. Това е единствената отправна точка за данни за компютърно подпомогнато проектиране (CAD) и съдържа цялата информация, необходима за проектиране и инженеринг, от общото разположение до структурния дизайн и съврзаните системи.

siemens 5

Симулацията е ключов елемент за превръщането на един статичен, последователен процес на проектиране в динамичен, интерактивен. Дизайнът, управляван от симулация, позволява на дизайнерските екипи бързо да оценят безброй възможни опции в началните етапи на проектиране. Тогава дизайнерите могат да съсредоточат вниманието си върху най-обещаващите. Със симулационен дизайн, конструкторите могат да разбират, изследват и оптимизират всеки аспект от работата на продукта, от отделни компоненти до цялата система.

Вижте богатите възможности за FEM/FEA симулация в Solid Edge  и изчислителна динамика на флуидите (FloEFD)

Прочетете нашата електронна книга, за да се потопите по-дълбоко в детайлите на дизайна, управляван от симулация.


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.