• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

NX CAD - моделиране на тела със свободни форми

От концепцията до производството, Siemens NX CAD разполага с обширен набор от инструменти за проектиране със свободни форми, които са полезни във всички дисциплини и процеси при разработване на продукти.

Модулът  за моделиране със свободни форми в NX ви дава силата и творческата гъвкавост за бързо изследване на алтернативни дизайнерски концепции. Гъвкав, интегриран набор от инструменти съчетава 2D, 3D, повърхнинно, твърдотелно, параметрично и синхронно моделиране в една система, за бързо и лесно създаване, оценка и редактиране на форми. С усъвършенствано моделиране на свободни форми, изобразяване на анализ на формата и инструменти за визуализация, NX предоставя всички възможности на специализирани системи за индустриален дизайн в пълна интеграция с NX проектиране, симулация и производство.

1 6


Хибридно моделиране. 
С NX хибридно моделиране можете да разработвате конструкции със свободна форма, като използвате всяка комбинация от техники за моделиране от широк набор от инструменти.

  • Създавате концептуални оформления бързо от растерни изображения или CAD скици като използвате криви и секции за екструдиране, изтегляне, завъртане и разширяване на геометрията.
  • Създате повърхнини от мрежи от криви.
  • Използвате параметрични, базирани на функции инструменти за конструиране за да изградите детайли с разширени функции като стилизирани смесени форми.
  • Редактирате лица със синхронно моделиране на свободна форма, скулптуриране на твърди тела чрез преместване на изо-параметрични криви и полюси с простота натискане и издърпване.

image

Siemens NX в Рока България

Разширени анализи на формата. Оценете аналитичното и визуално качество на сложни форми с функциите за анализ в реално време на NX . Визуализацията и анализите в реално време ускоряват оценката и помагат за насочване на модификациите за подобряване на качеството на формата. Те включват анализ на пролуките и изравнеността, анализ на кривината и непрекъснатостта, акценти, линии на отражение в реално време, гребени на кривина, анализ на чернова и картографиране на отражение в реално време. Високопроизводителното изобразяване и визуализация ви помагат да оптимизирате естетическото качество.

1 1


Повърхнини клас А. 
Разширените функции разширяват набора от инструменти за свободна форма, за да включват синхронно скулптуриране на повърхнини и твърди тела с уникален базиран на историята метод от клас А. NX предлага инструменти за манипулиране на стълбове и подравняване на повърхността за външни и вътрешни повърхнини от клас A като същевременно предоставя пълен контрол и анализ в реално време на качеството на повърхнината.

1 1


Визуализация.
3D визуализацията е процес на създаване на изображение въз основа на триизмерни данни, съхранявани в компютъра. Страхотната презентация е един от най-добрите начини да ангажирате клиента си. вече е възможно лесно и бързо сами да създавате висококачествени презентации. Процесът на изобразяване изобразява тази триизмерна сцена като картина, направена от определено място и перспектива. Изобразяването може да добави симулация на реалистично осветление, сенки, атмосфера, цвят, текстура и оптични ефекти като пречупване на светлината или замъгляване на движението, наблюдавано върху движещи се обекти – или изобразяването може изобщо да не е реалистично и може да бъде проектирано да се появи като картина или абстрактно изображение.

Вижте повече за NX CAD за дизайн на тази връзка ...


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.