• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

FEM/FEA симулация и анализи

3d cad software solid edge siemensБогатите възможности за симулация в Solid Edge включват симулация на отделни детайли и анализ на асемблирани възли (Solid Edge Simulation), дефиниране и анализ на цялостни системи (FEMAP) и изчислителна динамика на флуидите (FloEFD)

С помощтта на доказаната технология за анализи на Siemens Femap и технологията на NX Nastran, Solid Edge  Simulation значително намалява нуждата от физически прототипи, което намалява разходите ви за материали и тестове, и спестява време при проектиране.

Възможностите за симулация в най-добрия клас осигуряват мощни инструменти за цифрово утвърждаване на дизайна. Автоматично създавайте модели с крайни елементи за Solid модели и конструкции от метални листове и правете нужните корекции за усъвършенстване на мрежата, за да подобрите точността на резултатите. 

За асемблирани модели, Solid Edge Simulation предлага автоматично откриване на контакт и настройва реалистично взаимодействие на компонентите, включително за итеративен линеен и залепващ контакт.

Определяне на гранични условия. Използвайте определения на граничните условия, необходими за моделиране на реалистични операционни сценарии за анализ. Натоварванията и ограниченията са базирани на геометрията и лесно се настройват с помощта на опции за бързо въвеждане. Валидирайте топлинните и охлаждащи характеристики като преходен топлопренос с резултати от историята във времето.

Разберете бързо поведението на модела с изчерпателните графични инструменти за обработка. Ако резултатите покажат, че е необходимо прецизиране на дизайна, Синхронната технология улеснява извършването на необходимите промени в модела.

  • Пълна симулация на движение. Оценете и визуализирайте как детайлите ще взаимодействат в даден асемблиран модел. Разберете как даден продукт ще работи през целия си оперативен цикъл, и как ще функционира в реалния свят.

  • Анализ и симулация на натоварване. Анализът на рамкови конструкции проверява дали асемблираните модели са претоватени въз основа на натоварването върху тях, спестявайки производствени ресурси.

  • Симулация на вибрации. Определете естествените честоти на даден детайли или възле при свободни вибрации, както и очакваните относителни измествания на конструкцията, когато са в естествен резонанс.

  • Симулация на устойчивост. Определете натоварването, при което конструкцията става нестабилна, което е особено важно за модели, които съдържат тънки детайли или възли, които съдържат тънки компоненти.

  • Топлинна симулация. Извършвайте стационарен анализ на топлопреминаване и анализ на термично напрежение, за да анализирате топлинните условия на механични или електромеханични възли. 

Нови блог публикации

Вземете безплатно

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.