• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

Mold Tooling - Матрици и електроди

Дизайн на мухъл в инструментите за плесен с твърд ръбSolid Edge Mold Tooling от Siemens Digital Industries Software е интегриран допълнителен пакет към Solid Edge Classic, който предлага мощен работен процес - "стъпка по стъпка", за проектиране и производство на матрици за пластмаса.  

С прецизно създаване на ядра и кухини, богат избор от стандартни елементи на матрицата, автоматизирано генериране на всички необходими компоненти и асоциативен дизайн на електроди, Mold Tooling завършва вашите проекти на матрици по-бързо,  и по-ниски разходи.

Основни предимства и възможности:

 • Проектирането се извършва в основния работен поток на Solid Edge
 • Възможности за полу-автоматично генериране на разделителни линии и повърхности
 • Пълна асоциативност на всички компоненти в матрицата
 • Над 15 каталога със стандартни 3D библиотеки - DME, Futaba, FCPK, Mitsui, HASCO, LKM и др.
 • Бързо полу-автоматично производство на чертежи
 • Директно програмиране на CNC машини за механична обработка на формообразуващите със Solid Edge CAM Pro

Конструиране от наследени проекти

С помощта на съветниците за импортиране в Solid Edge можете да импортирате, проверявате и анализирате хиляди повърхности. Диалоговият прозорец "Опции за импортиране" ви позволява да посочите как Solid Edge използва импортирани данни.  Solid Edge почиства лицата, за да разреши основните проблеми като самопресичане, множество пресичания и ръбове, равни или по-малки от минималния толеранс на шевовете.

Подготовка на детайла за формообразуване

След като данните се импортират, детайла често изисква относително проста подготовка за производство, като например определяне на разделителни линии/повърйности или по-прецизно моделиране, за да се гарантира, че детайлът ще се формова успешно. Подходът на Solid Edge Rapid Blue към дефинирането на повърхността ви позволява да получите чиста и правилна форма, като същевременно запазите гладкостта на преходите (C2). За всяка детайлна работа можете да получите достъп до всички специализирани функции за конструиране на формовани пластмасови детайли.

Визуална проверка за разделянефигура

За да се гарантира, че повърхностите са гладки и могат да произведат качествени форми, Solid Edge предлага разнообразни техники за визуализация със светлосенки и анализи тип "зебра". След като зададете необходимия ъгъл на разделяне, Solid Edge показва лицата на модела в подходящ цвят, за да можете да идентифицирате положителни, неутрални и отрицателни ъгли и лица, които са по-малки от посочения ъгъл. 

Разделяне на ядра и кухини

След като имате валиден детайл, мащабирайте, за да отразите свиването и използвайте командата Parting Edge за автоматично генериране на разделителната линия. Функцията за делителна повърхност добавя повърхнина, която тръгва от тази делителна линия и можете да използвате булева команда, за да генерирaте ядрото и кухината.

След това можете да започнете да изграждате матрицата, като използвате или възможностите на Solid Edge за асемблиране и наличните библиотели със стандартни компоненти за матрици.

Mold Tooling включва и специализиран модул за проектиране на електроди за електро ерозия:

 • Постъпков процес
 • Хомогенни или съставни
 • Инструменти за определяне на искровата междина
 • Всички конструкции са асоциативни с матрицитатаcadis твърд ръб плесен инструментинструмент мухъл дизайн съединител повърхност искрово пространство
 • Груби, полуобработващи и довършителни етапи
 • Бързо получаване на чертежи

Чертежи на шприцформата

Тук функциите на Solid Edge - Quicksheet, помагат за ускоряване и стандартизиране на чертежите. Можете да настроите шаблон за начина, по който искате вашите чертежи да бъдат завършени - ISO и спецификация на лист 1, раздели на лист 2, подробности на листове 3 и 4 и т.н., и просто плъзнете нови модели на шприцформата в шаблона.

Solid Edge автоматизирано регенерира изгледи, балони, сметки и други детайли, които съответстват на новия дизайн. Неговите възможности за разгънати изгледи, изгледи със светлосенко, таблици на отворите, списъци с детайли и сметки са незаменими за чертежите на шприцформи.

Симулация, производство и сглобяване

Speed up the Dynamic Process Capabilities with Moldex3D - Plastics News, Plastics Product, Bags, Used Machines,plastics recycling,plastic Polymers, plastic news IndiaНа този етап сте използвали Solid Edge, за да конструирате шприцформата, която ще произвежда пластмасовите детайли, които клиентът очаква. Сега можете да използвате специализираните инструменти на MOLDEX 3D за анализ на потока при запълване, за да сте сигурни, че пластмасовият материал ще запълва правилно формата.

Използвайки Solid Edge CAM Pro, можете да генерирате и верифицирате управляващите програми за механична обработка на активните формообразуващи върху машини с CNC управление. Богатата библиотека с налични пост-процесори за Solid Edge CAM Pro ще ви предложи бърза адаптация на програите за механична обработка към всяка Ваша CNC машина.

Наред с това, можете да използвате Solid Edge, за да създадете ясна документация с инструкции за сглобяване на матрицата, използвайки разгърнати изгледи, изображения и анимации.

Solid Edge Mold Tooling предлага цялостно решение за проектиране и производство на матрици за пластмаси. Добавете към това неговата уникална среда за екипна работа, за да подобрите комуникацията с клиентите и да намалите сроковете за доставка. 


Нови блог публикации

Вземете безплатно

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.