• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

Чертане и документация

Бързо и лесно генериране на чертежи и спецификации на материалите (BOM) в Solid Edge

maxresdefault23

 

3d cad software solid edge siemensЧертежите са окончателния резултат за много инженерни процеси - те представляват моста между проектирането и производството - което означава, че точността на чертежа е критична. 

Но тъй като дизайна и асемблирането на продуктите става все по-сложно, с множество глобални стандарти за чертане, създаването, анотирането и актуализирането на чертежите може да бъде предизвикателство. Със Solid Edge, дименсиите на чертежа, подробното описание, анотациите и оразмеряването автоматично отговарят на избрания от вас чертожен стандарт за машинно чертане.

Опростено изготвяне на CAD и документация. Solid Edge автоматично създава и актуализира чертежи от 3D модели, бързо създавайки стандартни и помощни изгледи, включително, секционни, детайлни, изнесени и изометрични изгледи. Solid Edge също автоматизира създаването на разгърнати изгледи, балони, списъци с детайли и спецификации на материалите за модели от всякакъв размер.

Можете да избирате от няколко различни опции за показване, като например Shaded изгледи, за да гарантирате, че документите ви съобщават намеренията си възможно най-ясно. Когато се правят промени в 3D модела, графичен индикатор предупреждава дизайнерите, когато изгледите за рисуване са остарели, докато инструмент за вграждане алармира потребителя за това какви промени са направени. 

Когато чертежите са запазени, заглавните блокове се попълват автоматично, като се използват данните от детайла.

 


По-добра производителност при създаване и актуализиране. 

Solid Edge е оптимизиран за бързина и производителност, като се възползва от многоядрени процесори, подпомага създаването на опростени сглобки и ви позволява да избирате между чернови и висококачествени изгледи. 

Освен това, когато работите с големи сглобки, Solid Edge ви позволява да поставяте чертожните изгледи въз основа на заявка за търсене и да изключвате всички компоненти, които не са от съществено значение за целта на изгледа. Със значително по-малко изчисляване за скрити линии, изгледите за рисуване могат да бъдат поставени и актуализирани много по-бързо.

По-лесно оразмеряване и анотации в чертежите. Инструментите за оразмеряване и анотиране на Solid Edge ви позволяват да създавате подробни чертежи забележително бързо. Шаблоните QuickSheet могат да се използват за автоматично попълване на чертеж с предварително зададени стандарти като изгледи, списъци с детайли и пояснения. Подробните изгледи на чертежите могат да бъдат автоматизирани чрез извличане на размери от детайла или асемблирания възел, наличен е и пълен набор от пояснения за размерите и командите за чертане.

Подкрепа за глобалните стандарти. 

Solid Edge предлага просто управление на чертежи, диаграми, анотации и оразмеряване, които автоматично отговарят на стандартите за изготвяне, включително тези на Международната организация по стандартизация (ISO), Американски национален институт по стандартизация (ANSI), Британска институция по стандартизация (BSI), Deutsches Institut für Normung (DIN) и японските индустриални стандарти (JIS), наред с други такива. Със Solid Edge вие имате пълен контрол върху всеки елемент от вашите чертежи, което ви позволява лесно да правите актуализации, ако стандартите се променят.

Точни чертежи на детайли от метални листове. 

Документирането на производството на детайли от метални листове може да се извърши с таблици за последователност на огъване, където централните линии на огъване изброяват последователността, ъгъла и посоката на огъване. Списъците на детайли с автоматично изнесени „балони“ могат да се добавят към монтажни чертежи, дори и за нефизични детайли, като боя.

Безплатно сътрудничество и подобрен обмен на данни. 

Със Solid Edge можете лесно да споделяте 2D чертежи с други екипи, доставчици и клиенти, дори ако те самите не са инсталирали Solid Edge. Нашият безплатен Solid Edge 2D Drawing, позволява лесно споделяне на чертежи и осигурява чертане на нови чертежи, диаграми и оразмеряване. Тъй като Solid Edge 2D Drawing е напълно съвместим с комерсиалната версия на Solid Edge, няма загуба на целостта на чертежите в резултат на транслирането на данни.


Нови блог публикации

Вземете безплатно

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.