• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

"N1" при проектиране с метални листове

Sheet Metal tcm27 2670

 

3d cad software solid edge siemensЗа да посрещне уникалните предизвикателства за дизайна с метални листове, Solid Edge оптимизира целия процес на разработване на изделия - от CAD дизайна до плоския модел на разгъвките, с оптмизация на разкроя и генерирането на чертежи. За разлика от CAD инструментите с общо предназначение, Solid Edge работи със специфичните операции за метални листове -  Emboss, Dimple, Drawn Cutout, Bead, Contour Flange, Straight Brake и Etch. С интегрирани приложения за анализ, оптимизация на разкроя, NC програмиране и свързани задачи, Solid Edge ви помага да ускорите времето за проектиране, да подобрите качеството и да намалите разходите при работа с метални листове.

Интеграцията на Solid Edge Sheet Metal с Alma ASCO предлага оптимизирани технологични процеси за производство на ламарина и машинно заваряване, от стандартни машини до по-сложни инсталации. Те осигуряват незабавни измерими печалби и са предназначени да предоставят отлично потребителско изживяване,

Заредете Solid Edge за 30 дневен безплатен тест от тук ...

Моделиране на детайли от метални листове с по-малко стъпки.

Faster Sheet Metal Design 480x270Със синхронна технология в Solid Edge, за разлика от CAD системите базирани на историята, всеки отделен детайл в металния лист може да се редактира директно и независимо от всеки друг. Можете да ги пренареждате, реорганизирате и сортирате по име или тип. Специализираните възможности за дизайн ви позволяват да използвате скици и инженерни параметри, без да се налага да регенерирате несвързана геометрия или предходните операции. В допълнение, Solid Edge ви позволява да „увивате“ металните листове около Solid тела. 

Пестете време с процесно ориентирани функции.

Специализираните възможности за дизайн на листов метал в Easy Sheet Metal Changes 480x270Solid Edge осигуряват значително по-висока производителност в сравнение с CAD инструментите с общо предназначение. Специфичните за процеса команди - като Lofted Flange за канали, Part to Sheet Metal при дизайн на бункери и Blank Body за пресоване на плоски модели ви позволяват да моделирате детайлите от метални листове по-бързо. Вградената интелигентност спестява допълнително време. чрез автоматично изчисляване на обработката на материалите и валидиране на детайлите за производителност. В допълнение, способността за създаване на готови за производство плоски модели помага за елиминиране на брака и преработка.  

Лесни промени на всички етапи на дизайна. 

Reuse Sheet Metal Designs 480x270Лесно извършвайте не планирани промени в дизайна на моделите, като същевременно запазвайте дизайнерските намерения. Solid Edge автоматично намира и поддържа намеренията за проектиране, включително геометричните условия и параметри на модела по време на редакциите на модела. Вие можете да добавяте управляващи размери към всяка част от вашия 3D модел на металния лист. За разлика от традиционните CAD системи, в Solid Edge със синхронна технология не се налага редактиране на дървото в реда на създаване или възстановяване на несвързани с редакцията фичъри - така че можете да редактирате първата операция толкова бързо, колкото и последната.

Безпроблемно използване на листов материал в наследени проекти.

sheet metals purpose built 480x270Импортирайте моделни файлове с листове метал и ги преобразувайте в използваеми детайли, в които след това могат да се правят редакции. Solid Edge разпознава ключови параметри на импортираните детайли, като дебелина на металния лист и огъвания в него. Със Solid Edge можете да продължите да проектирате и правите редакции на импортираните детайли от листов метал, сякаш те са негова естествена геометрия.

Автоматично утвърждаване на дизайна.

Built In Design Validation 480x270Solid Edge осигурява ненадмината проверка на модела, за да се гарантира технологичността и да се намали нуждата от физически прототипи. Solid Edge включва дизайн сензори, които автоматично измерват параметри като разстояния между подгъвите, или да изчисляват фактори, като цена, променливи и повърхност на площи. С вградените възможностите за FEM/FEA анализи можете да изпълнявате симулации в ранните фази на проектирането, което ви позволява да подобрите качеството на детайлите от метални листове, като същевременно сведете до минимум материала и теглото.

Бързо създаване на точни чертежи. 

Sheet Metal Drawings 480x270Solid Edge оптимизира създаването на чертежи с листов материал. Формираните и изравнени компоненти могат да бъдат подробно оразмерени и асоциативно запазени, така че те да се актуализират автоматично, когато вашият дизайн се променя. Таблици за огъване, изгледи със светлосенки, разгънати изгледи на асемблирани модели, изгледи на детайли и секции могат бързо да бъдат създадени в рамките на чертежа. Използвайки стандартната OLE технология на Microsoft цели чертежи, таблици на огъване или отделни изгледи могат лесно да се използват повторно в други типове документи, като Word, Excel и PowerPoint.

Създайте плоски модели, готови за NC.

NC Ready Flat Patterns 480x270Solid Edge използва стандартна за индустрията формула, за да създаде готов за NC плосък модел, но ви дава гъвкавост да дефинирате персонализирана формула въз основа на собствени таблици с огъване. За целите на производството плоските модели на Edge винаги ще показват най-ефективния размер на рязания лист. Solid Edge ви позволява да представяте деформационни характеристики по начин, който най-добре отговаря на процеса на производство с метални листове. Таблиците за огъване могат да се съхраняват в триизмерни детайли, за да се позволи документирането на реда за огъване, използването в чертежи и експортиране за подпомагане програмирането на CNC машини. Solid Edge също така поддържа използването на триъгълни линии за конусни завои - важно подобрение за всеки, който създава преходна ламарина като квадрат до кръг или конични форми.

Уникални функции за лесно изграждане на сложни модели.

01 Lofted Flange 3 480x270Можете лесно да изграждате сложни 3D модели от листов метал, като използвате фланци с уникален релеф за огъване в 3D CAD среда. Възможността за издигнат фланец подобрява технологичността и обработва множество случаи: едно към едно, едно към много, дъгообразно, симетрично, асиметрично, паралелно и непаралелно. Уникалната функция за автоматично огъване води до по-успешно създаване на фланци. Новата опция за огъване на фланцови подгъви осигурява гъвкавост при създаване и точни плоски модели. В допълнение, нова функция за изглаждане на изпъкналостта на подгъви добавя удобства за прости краища на огъване. Подвижните фланци са особено полезни при създаването на дизайн на селскостопански машини и промишлено оборудване за преработка на храни. Така деформации като издутини при огъване, механичните деформации, които се случват при огъване на метални плочи, могат да бъдат премахнати, като необходима стъпка за производството.

 


Нови блог публикации

Вземете безплатно

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.