• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ЕФЕКТИВНО ПРОИЗВОДСТВО

DNC управление на CNC машини

Quinx Logo 2014 ManSol smlQUINX DNC е индустриален софтуер, който управлява централизирано (от сървър) NC програмите и цялата необходима комуникация мажду CNC машините в цеха и централна база данни - с всички NC програми за производството. Той записва всяка транзакция между сървъра и CNC машините, гарантира сигурно зареждане и съхранение на всяка NC програма съгласно изискванията на ISO 9001, 13485 и FDA.

 mazak dnc eng

QUINX DNC предлага:

  • Поддръжка на CNC контролери със сериен интерфейс
  • Поддръжка на CNC контролери с мрежова карта
  • Сигурен трансфер на данни чрез най-модерните мрежови протоколи и трансферни технологии
  • Работа под Windows, Linux или друга операционна система
  • Отдалечен достъп до програмата директно от устройството за CNC управление
  • Интуитивност - само двучасово обучение е достатъчно за да се разбере и използва DNC 5000

Срокът на възвръщаемост на инвестицията в DNC 5000 система е по-кратък от една година!

Основни характеристики:

  • Разпределителна архитектура - DNC5000 v5 е базиран на Microsoft .NET 4.0 и използва Microsoft SQL сървър за управление на данните. 

  • Интуитивно управление на данни и контрол на редакциите - DNC5000 v5 поддържа структурирано управление на всички CNC данни. Различни документи, например работни инструкции, чертежи на между операционни състояния, JPG изображения, както и Word, Excel и PDF-документи могат да бъдат прикрепяни чрез DNC към съответните NC програми, чрез влачене и пускане.

  • Специфични шаблони за компанията позволяват бърза и последователна подготовка на информационни листове за всеки работен детайл, изчисляване и обработка на инструкции. Нито една NC програма не може да бъде загубена. Старата версия на програмата се архивира и изтритите файлове се изпращат в коша. 

  • Достъп до данните от CNC контролери – Операторът може да изпрати искане за NC програма към сървъра директно от CNC контролера на машината. Сървърът изтегля искането за NC програма и незабавно я изпраща към съответния CNC контролер. .

  • Мониторинг на транзакциите и регистрационен файл - DNC5000 v5 регистрира, запазва и показва на всички клиентски работни станции всички текущи трансфери. Документират се всички транзакции, версии, промени и т.н. Това е гаранция за сигурна проследимост позволява сертифициране на процесите по ISO.

  • Автоматично сравняване на NC програми (PDM) - DNC5000 v5 следи и разпознава всяка промяна в една NC програма. Интегрираният WinMerge сравнява двете версии и подчертава промените. Преди една променена програма да е на разположение, тя се нуждае от електронно „одобрение“ от упълномощено лице. Програмите, които са одобрени, са видими в списъка със задачи.

  • Многозадачност и роли - Цялата информация е достъпна по всяко време от всички компютри в една и съща мрежа за всички роли. Всички контролери на машини за сваляне и качване на NC програми имат достъп до сървъра по едно и също време. За да се избегнат конфликти, файлове, които се използват, са заключени от приложението.

RS-232 мрежови адаптери за наследени CNC машини

DNC in the boxDITB-701 – DITB-700 са сървърни устройства, които свързват CNC машини със сериен интерфейс към локална или безжична мрежа. Всички DNC-функции (Direct цифрово управление) са част от фърмуера на DITB-700 и могат да бъдат използвани в комбинация с всеки стандартен FTP сървърен софтуер. Тази група сървърни устройства се базира на стандартен и доказан хардуер от Lantronix.

Quinx NC-In-The-Box® фърмуера превръща тези сървърни устройства в интелигентни, специални устройства, които позволяват да се свърже с мрежата с почти всяко CNC с малко усилия. Освен това, DITB-700 дават възможност на операторите да имат директен достъп до техните частични програми още от клавиатурата на устройството за управление!

Като FTP сървърен софтуер дава възможност, много машини да получат достъп до компютъра по едно същото време - без значение дали се използва Windows или Unix/Linux или друга операционна система.

DNC функции

• Заявка за програма от контролната клавиатура
• Автоматично разграничение между заявки за програми и програми за съхраняване. 


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG
Industry Info

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.