• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ЕФЕКТИВНО ПРОИЗВОДСТВО

DNC управление на CNC машини

 • Работи с всички видове CNC контролери
  Quinx DNC работи с всякакъв тип CNC контроли от всички поколения: Siemens, Heidenhain, Mazak, Okuma, Fanuc, Mitsubishi и др. Идеалното решение за смесен машинен парк.
 • Бърза инсталация, кратък цикъл на въвеждане
  Дългогодишният опит на Quinx гарантира опростен процес на инсталиране и ефективна фаза на внедряване.
 • Обучение от 2 часа е достатъчно
  Изчистен потребителски интерфейс и оптимизиран начин на работа
 • Съвместимо с ISO 9001, ISO 13485 и FDA стандарти
  Компаниите в сферата на медицинските технологии, автомобилостроенето и самолетостроенето могат да разчитат на Quinx DNC.
 • Централизирано конфигуриране
  Съвременна архитектурата на софтуера, предпочитана от ИТ специалистите!
 • Трансфер чрез LAN и Wi-Fi (WLAN)
  Решението работи сигурно и надеждно както чрез LAN, така и чрез Wi-Fi.
 • Множество полезни функции
  В допълнение към NC програмите, данните за настройка на инструмента могат да се прехвърлят и от устройството за предварителна настройка /пресетер/. Голямо разнообразие от документи като чертежи на захващане, цифрови снимки, Word, Excel или PDF документи могат да бъдат присвоени на NC програмите чрез дърпане и пускане.

Какво е DNC система?

Системата за директно цифрово управление (DNC) работи с отдалечен централен компютър, управляващ мрежово CNC машини чрез комуникационни линии. Централния  компютърът динамично предава CNC програми „в движение“ към машините, докато CNC машините изпълняват операциите от зарежданите в тях програми.

QUINX DNC - Надежден, гъвкав и лесен за използване

Още през 1992 г. DNC на Quinx позволява предаването на NC файлове към машината без терминал на машината. DNC решението от Quinx се използва от известни компании като Stryker Leibinger, Smith & Nephew, Siemens Energy, GF, Plansee и Trumpf, както и от по-малки компании като Tschudin + Heid, Angenstein и Dero. Общо има повече от 300 клиенти по целия свят. В България решението е внедрено във ВМЗ Сопот.

С DNC решението от Quinx по-старите машини могат да бъдат надеждно свързани, а новите машини могат да бъдат интегрирани по всяко време. Едва ли има вид контролер, който Quinx да не е свързал многократно до този момент в различни проекти.

DNC от Quinx може да се комбинира оптимално с всяка развита CAM система. Интерфейс към съществуващо ERP като SAP, Navision или Infor е лесен за внедряване. DNC от Quinx е гъвкав и модулен и може лесно да се адаптира към изискванията на клиента.

Когато другите имат проблеми, Quinx има решение!

DNC е важна част от Индустрия 4.0, защото е изключително важно правилната NC програма да е на правилната машина в точния момент.

"Ако се направи оцента на използваемостта, the Quinx DNC би заемало по-високо място от първото."
K. Fritsch, Kaup GmbH

Повече от 25 години Quinx разработва DNC-системи. Повече от 350 доволни клиенти по целия свят са доказателство за гъвкавостта и стабилността на решението DNC. Вероятно няма тип CNC контролер, който да не е бил свързан от Quinx и неговия DNC-софтуер до момента.

DNC за машини с контролери Mazak
Интегрирането на по-стари контроли на Mazatrol в DNC система често е било трудно или дори невъзможно поради кратки програмни кодове, чувствително към времето поведение по време на въвеждане на контроли от различни поколения и недокументиран протокол за прехвърляне.

Не и за Quinx: Тъй като DNC-in-the-Box за Mazak превключва режима на предаване по време на ISO и Mazatrol предавания, той решава проблемите, споменати по-горе. Всички програми могат да бъдат достъпни директно от управлението с помощта на 11- до 40-цифрени програмни кодове. Същият адаптер може да се използва за всички други контролери, поддържани от Mazak.

DNC за машини с контролери Heidenhain
По-старите контроли на Heidenhain с RS-232 интерфейс могат да бъдат свързани с мрежов адаптер Quinx и специален фърмуер. По-новият тип контроли на Heidenhain могат да бъдат директно свързани към LAN.

Следваща стъпка

Свърженет се с нас - тел.02 903 3999, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Изтеглете брошура 

      DNC 5000

Референтни клиенти

Stryker
Mathys Medical
Smith & Nephew
Oventrop
Weber Hydraulik
Plansee
ВМЗ Сопот
    други

Продукти

DNC 5000

DNC 5000 е една от малкото системи, които перфектно интегрират машини със сериен и Ethernet интерфейс в управлението на nc-файлове. DNC 5000 v5 е много повече от просто DNC софтуер, тъй като може да управлява не само NC файловете, но и всички други свързани документи. DNC 5000 улеснява работата с машината и намалява загубите. Quinx DNC записва всяка транзакция и промяна, и гарантира сигурна проследимост, позволяваща сертифициране по ISO 9001, 13485 и FDA.

DNC 4000

DNC4000 v5 е лека и лесна за инсталиране самостоятелна DNC система за по-малко производство. Точно като по-големия си брат, DNC5000 v5, той е създаден въз основа на опита с няколко хиляди взаимосвързани CNC машини.

Ползи за потребителя

Стабилност на процеса

Проследимост на изпълнението

Спестяване на време

Лекота при работа

Image

Защо DNC система?

Днес DNC системата прави много повече от просто предаване на NC програми. Свързването в мрежа на CNC машини и предаването на NC програми вече не е проблем за новите машини. Настоящата DNC система подобрява способността на процеса и опростява ежедневната работа с NC програми.

Стабилност на процеса

Автоматичното създаване на версии гарантира, че действително се използва най-новата версия на NC програмата. С архива от NC програми, предишните версии могат да бъдат активирани отново по всяко време.

В DNC има специфичен процес на контрол за нови и модифицирани програми.

Пускането на програми се регистрира в регистрационния файл и може да бъде проследено по всяко време. На машина не могат да се зареждат програми, които не са одобрени за съответната машина.

Ако NC програма се промени на машината, DNC автоматично заключва оригиналната програма.

Всяка NC програма може да бъде заключена с едно щракване.

Също така трансфери от CNC машини с мрежова връзка могат да бъдат регистрирани. Управлението на потребителите и правата на DNC система е много по-практично, отколкото на ниво операционна система.

Документи, свързани с производството могат да се съхраняват към съответната NC програма. Шаблоните, съхранявани в DNC, улесняват стандартизацията на документацията.

Зареждането и записването на NC програми може да бъда стандартизирано за цялата работа с DNC система. Архивирането на NC програми може да бъде автоматизирано.

Спестяване на време

Налична функция за автоматизирано управление на нови и модифицирани NC програми. Редакторът за сравнение се отваря автоматично с версиите за сравнение. Когато затворите редактора, можете да решите коя програма да използвате в бъдеще.

Автоматизирано съхранение на NC програми от CAM на правилната машина или група машини. Случайно изтритите NC програми могат да бъдат активирани отново с натискане един бутон.

Функцията за интелигентно търсене опростява значително търсенето на NC програми.

DNC позволява поставянето на критерии към NC програмите, според които може да ги сортира.

Quinx ftp-client за Windows

Компаниите в медицинската и космическата индустрия трябва да могат да докажат кога, къде (на коя машина) и с помощта на коя версия на програмата е произведен определен детайл. Този вид регистриране е лесно възможно при използване на FTP - основата на всички приложения на Quinx DNC. Затова разработихме FTP клиент, който може да се инсталира на различни контролери, базирани на Windows.

SIEMENS CNC 840DSL
Quinx FTP Client за Siemens 840D

Автоматично запазване на NC програмата

NC програмите често се оптимизират или модифицират от CNC управлението. Ако операторът съзнателно не запази модифицираната програма обратно на сървъра, той може да презареди старата програма следващия път.
Приложението Edit & store на Siemens 840 D автоматично записва NC програмата на сървъра при всяко затваряне на редактора. Благодарение на времевия печат всяка промяна може да бъде проследена.

RS-232 Мрежови адаптери

Прехвърлянето на NC файл от NC управление със сериен интерфейс (RS-232) все още може да бъде проблем. Мрежовите адаптери Quinx са разработени с фърмуер, ориентиран към задачите, за да се улесни интегрирането на индустриални периферни устройства със сериен интерфейс (RS-232) в мрежата (Ethernet/LAN). Мрежовият адаптер е лесен за конфигуриране и може да се използва за всякакъв тип NC контроли, както и за индустриални роботи.

DITB 701 300x300

DITB-701
Мрежов адаптер за DNC RS-232 към Ethernet с DITB (DNC-in-the-Box).

DTIB-702.jpg

DITB-702
Мрежов адаптер за DNC RS-232 към Ethernet и и интерфейс за четец на баркодове

Netcube_Web_IO_kl-e1547725942613.png

Netcbue Web-IO
Netcube Web-IO 84 (SCD-2) за DNC и събиране на данни за производство чрез Wifi адаптер

 

 


История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.