• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ЕФЕКТИВНО ПРОИЗВОДСТВО

Събиране на данни от CNC производства

MDC - Събиране на данни за производството, ключов елемент от Индустрия 4.0

Събирането на данни за CNC машините и тяхното производствoто (Machine Data Collection - MDC) е основният елемент за увеличаване на производителността в CNC производства, за подобряване на планирането и  поддръжката.

MDC изчислява OEE (обща ефективност на CNC машините), за анализ и оптимизация на натоварването и производителността в производствените участъци с CNC машини.

Производството в цеха в един поглед

Image

Какво ви дава Quinx MDC

Поглед върху работата на машините в реално време

Състоянието на машините се събира и представя от IO модул, или се чете от NC контролера чрез интерфейс

Ключови показатели за ефективност

Анализ и показване на ключови индикатори за производителнист (KPI), например обща машинна егективност (OEE).

Уеб базиран терминал

Автоматично получените данни могат да се допълват ръчно чрез PDA терминал. В същото време уеб базираният интерфейс служи като информационен дисплей.

Стандартни интерфейси към системи на трети страни

Системите от трети страни (ERP, BI инструменти и др.) могат както да четат, така и да изпращат данни от и към MDC.

Алармиране

В системата могат да бъдат зададени  прагови стойности. Ако се достигне прагова стойност, MDC 4000 автоматично изпраща съобщение до зададена група получатели по имейл или чрез SMS.

Web-Frontend

Можете да видите състоянието на всяка CNC машина от всяко устройство - компютър, таблет или мобилен телефон. Дори и от вкъщи. Тъй като данните са чувствителни, те се съхраняват на локален сървър във вашата компания. Бързият и надежден достъп до тези данни е важен за по-нататъшното развите на Вашето производство в контекста на Индустрия 4.0.

Image

Целта на MDC 4000

С MDC 4000 всяка машина „знае“ коя поръчка обработва в момента, колко бързо произвежда и какви неизправности възникват. Със събирането на данните за CNC производство, всички събирани данни от машините обработват и предоставят в реално време. Така MDC 4000 обслужва много други приложения: поддръжка на машините , управление на инструменти, управление на качеството, консумацията ма енергия и т.н.

Какво струва MDC?
С Quinx инструмента за изчисление можете да изчислите онлайн цената на MDC за вашата собствена фабрика.
Към калкулатора...

Ползата за управителя

За управителя на предприятието MDC 4000 е важен контролен инструмент. Където и да се намира, той може да види текущото състояние на всяка CNC машина. Например, OEE се актуализира непрекъснато и показва цялостната ефективност всички CNC машини в производството, като автоматично уведомява съответните лица чрез SMS или имейл за всяка промяна в състоянието на всяка машина.

Богат набор отчети и анализи предоставят надеждна и прозрачна информация за работата на машините в CNC производсвото за предходните дни, седмици или месеци.

MDC System 4000 може да се комбинира със софтуера за динамично производствено планиране JоbDispo

СMDC 4000 е отворена система. Производствените данни се съхраняват в база данни на Microsoft SQL. Може лесно да се интегрира със всяка ERP система. Това дава възможност за последващо изчисление на поръчки въз основа на реално време на работа на машината.

Днес много известни компании разчитат на цифрите от MDC 4000 - Profiroll, Cadence Aerospace, ATI Allvac, Trumpf или ETO Magnetic.

MDC 4000 работи с широк кръг машинни CNC контролери - както съвременни такива, така и наследени с RS 232 интерфейси.

Трябва ли да плащате за MTConnect?

По-старите контроли на Heidenhain с RS-232 интерфейс могат да бъдат свързани с мрежов адаптер Quinx и специален фърмуер. По-новият тип контроли на Heidenhain могат да бъдат директно свързани към LAN.

Повечето машини Mazak дават данни без MTConnect. Докато имате нужда само от следните данни, можем да ги прочетем без адаптера MTConnect:

 • Статус
 • Активно име на програмата
 • Брой части
 • Активен инструмент
 • Замяна на емисията
 • Отмяна на шпиндела
 • Последно активно алармено съобщение

Следваща стъпка

Свърженет се с нас - тел.02 903 3999, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Изтеглете брошура 

      Quinx_MDC_4000

Референтни клиенти

    Stryker
    Mathys Medical
    Smith & Nephew
    Oventrop
    Weber Hydraulik
    Plansee
    други

Ползи за потребителя

 • Надеждни и точни данни в реално време
 • Намаляване на времето на престой, по-висока наличност на производствената линия и по-добро използване ресурсите
 • Мотивирате служителите си, като им покажете, как да повишават производителността
 • Ясна проследимост и документиране
Image

ERP, BI-инструменти, Отчитане

Данните за производството трябва да са достъпни за различни системи. Следователно MDC 4000 има интерфейс за системи на трети страни. Оценките могат да се правят в MDC 4000, в инструмент за бизнес разузнаване като QlikSense или с решение за отчитане като Crystal Reports. Разпределението на данните за производството към данните за поръчката става чрез интерфейса между MDC и ERP (SAP, Navision, inERP, proAlpha, Infor и т.н.).

OPC UA, MTConnect, FOCAS 2 и други

Информация като "работа на машината" или брой произведени детайли все още може да бъде събрана най-рентабилно чрез IO модул. Машината не е директно свързана към фирмената мрежа.

Стандартен интерфейс като OPC UA или MTConnect улеснява директното четене на данни от контролер. Голямо разнообразие от данни могат да бъдат записани и оценени:

 • Състояние на изпълнение
 • Режим контролер
 • Машина в режим на готовност
 • Брой части
 • Обороти на шпиндела
 • Отмяна на шпиндела (%)
 • Скорост на подаване
 • Замяна на скоростта на подаване (%)
 • Номер на инструмента
 • Номер на програмата
 • Коментар на програмата
 • и т.н.

Quinx AG може директно да свърже различни контроли на машината. С прости тестове на място проверяваме, къде това е възможно без подкрепата на производителя на машината. 

В случай на директна интеграция на системи във фирмената локална мрежа трябва да се обърне специално внимание на ИТ сигурността. Машинните контролери обикновено нямат защита срещу вируси. Те обикновено са слабо защитени или изобщо не са защитени срещу атаки. Quinx AG поддържа различни подходи за защита на контролерите. Свържете се с нас за допълнителна информация!

Уеб базиран MDC терминал

Служителят получава актуална информация чрез уеб-базирания терминал mdc. Документите могат да бъдат извикани от терминала mdc. Той показва следващата планирана операция за неговата машина, последните марки, складовата наличност и много други. Терминалът mdc може много лесно да се конфигурира според спецификациите на клиента.

SIEMENS CNC 840DSLMDC 4000  диаграма на изпълнение


История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.