• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ЕФЕКТИВНО ПРОИЗВОДСТВО

Събиране на данни от CNC производства

MDC - Събиране на данни за производството, ключов елемент от Индустрия 4.0

Събирането на данни за CNC машините и тяхното производствoто (Machine Data Collection - MDC) е основният елемент за увеличаване на производителността, за ускоряване на планирането на капацитета и за планиране на поддръжката. MDC помага да се изчислява OEE (обща ефективност на оборудването), за анализи на производителността и натоварването на машините в производството и качеството на крайния продукт.

Цехът в един поглед

Image

Какво ви дава Quinx MDC

Работата на машината в реално време

Състоянието на машината се събира от IO модул или се чете от NC контролера чрез интерфейс

Ключови показатели за ефективност

Анализ и показване на KPI, напр. OEE

Уеб базиран терминал

Автоматично получените данни могат да се допълват ръчно чрез PDA терминал. В същото време уеб базираният интерфейс служи като информационен дисплей.

Стандартизирани интерфейси към системи на трети страни

Системите на трети страни (ERP, BI инструменти и др.) могат както да четат, така и да възпроизвеждат данни от и към MDC.

Алармиране

Праговите стойности могат да бъдат определени в системата. Ако се достигне прагова стойност, MDC 4000 автоматично изпраща съобщение до определена група получатели. Това може да бъде имейл или SMS.

Web-Frontend

Можете да видите състоянието на системите на всяко устройство, независимо дали е компютър, таблет или мобилен телефон. Дори и от вкъщи. Тъй като данните са чувствителни, те се съхраняват на локален сървър в компанията. Бързият и надежден достъп до тези данни е важен за по-нататъшното разширяване в контекста на Индустрия 4.0.

Image

Целта на MDC 4000

Днес машината „знае“ коя поръчка обработва в момента, колко бързо произвежда и какви неизправности възникват. Със събирането на данни за производството от Quinx AG , данни се събират, обработват и предоставят на съответното лице в реално време. По тази причина MDC 4000 обслужва много други приложения: поддръжка, управление на инструменти, CAQ, управление на енергията и т.н.

Какво струва MDC?
С Quinx инструмента за изчисление можете да изчислите онлайн цената на MDC за вашата собствена фабрика. Към калкулатора...

Цялостна надеждна база за вземане на решения с данни за производството директно от производствената линия!

За управителя на предприятието решението MDC 4000 за събиране на данни за производството е важен контролен инструмент. Където и да се намира, той може да види текущото състояние на всяка система. Например, OEE се актуализира непрекъснато и показва цялостната ефективност на системата. MDC 4000 улеснява работата с няколко машини и с автоматично управление на работа. Това е така, защото в зависимост от събитието, той автоматично уведомява съответните лица чрез SMS или имейл.

Различни отчети и анализи предоставят надеждна и прозрачна информация за последните седмици и месеци. Системата за мониторинг на машините MDC 4000 е идеалният инструмент за увеличаване на производителността.

MDC System 4000 може да се комбинира със софтуера за производствено планиране JOBDISPO. Планировчикът вижда в реално време дали машината работи и коя поръчка се обработва в момента.

Софтуерът за събиране на машинни данни MDC 4000 е отворена система. Производствените данни се съхраняват в база данни на Microsoft SQL. Може лесно да се интегрира в ERP система. Това дава възможност за последващо изчисление на поръчки въз основа на реално време на работа на машината.
Известни компании вече разчитат на цифрите от MDC 4000 днес: Profiroll, Cadence Aerospace, ATI Allvac, Trumpf или ETO Magnetic.

Трябва ли да плащате за MTConnect?
По-старите контроли на Heidenhain с RS-232 интерфейс могат да бъдат свързани с мрежов адаптер Quinx и специален фърмуер. По-новият тип контроли на Heidenhain могат да бъдат директно свързани към LAN.

Повечето машини Mazak дават данни без MTConnect. Докато имате нужда само от следните данни, можем да ги прочетем без адаптера MTConnect:

 • Статус
 • Активно име на програмата
 • Брой части
 • Активен инструмент
 • Замяна на емисията
 • Отмяна на шпиндела
 • Последно активно алармено съобщение

Следваща стъпка

Свърженет се с нас - тел.02 903 3999, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Изтеглете брошура 

      Quinx_MDC_4000

Референтни клиенти

    Stryker
    Mathys Medical
    Smith & Nephew
    Oventrop
    Weber Hydraulik
    Plansee
    други

Ползи за потребителя

 • Надеждни и точни данни в реално време
 • Намаляване на времето на престой, по-висока наличност на производствената линия и по-добро използване ресурсите
 • Мотивирате служителите си, като им покажете, как да повишават производителността
 • Ясна проследимост и документиране
Image

ERP, BI-инструменти, Отчитане

Данните за производството трябва да са достъпни за различни системи. Следователно MDC 4000 има интерфейс за системи на трети страни. Оценките могат да се правят в MDC 4000, в инструмент за бизнес разузнаване като QlikSense или с решение за отчитане като Crystal Reports. Разпределението на данните за производството към данните за поръчката става чрез интерфейса между MDC и ERP (SAP, Navision, inERP, proAlpha, Infor и т.н.).

OPC UA, MTConnect, FOCAS 2 и други

Информация като "работа на машината" или брой произведени детайли все още може да бъде събрана най-рентабилно чрез IO модул. Машината не е директно свързана към фирмената мрежа.

Стандартен интерфейс като OPC UA или MTConnect улеснява директното четене на данни от контролер. Голямо разнообразие от данни могат да бъдат записани и оценени:

 • Състояние на изпълнение
 • Режим контролер
 • Машина в режим на готовност
 • Брой части
 • Обороти на шпиндела
 • Отмяна на шпиндела (%)
 • Скорост на подаване
 • Замяна на скоростта на подаване (%)
 • Номер на инструмента
 • Номер на програмата
 • Коментар на програмата
 • и т.н.

Quinx AG може директно да свърже различни контроли на машината. С прости тестове на място проверяваме, къде това е възможно без подкрепата на производителя на машината. 

В случай на директна интеграция на системи във фирмената локална мрежа трябва да се обърне специално внимание на ИТ сигурността. Машинните контролери обикновено нямат защита срещу вируси. Те обикновено са слабо защитени или изобщо не са защитени срещу атаки. Quinx AG поддържа различни подходи за защита на контролерите. Свържете се с нас за допълнителна информация!

Уеб базиран MDC терминал

Служителят получава актуална информация чрез уеб-базирания терминал mdc. Документите могат да бъдат извикани от терминала mdc. Той показва следващата планирана операция за неговата машина, последните марки, складовата наличност и много други. Терминалът mdc може много лесно да се конфигурира според спецификациите на клиента.

SIEMENS CNC 840DSLMDC 4000  диаграма на изпълнение


История

Повече от 25 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.