• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Siemens NX и/или Solid Edge?

NX или Solid Edge?

Siemens има ясна и последователна стратегия за развитие и осигуряване ниво на интеграция между Solid Edge и NX, уникална за CAD индустрията.

Solid Edge е ключов елемент в тази стратегия за интеграция и помага на много потребители да мащабират системите за проектиране и управление на данни, съответстващи на техните нужди.

 

Резултат с изображение за „nx solid edge“

 

Нивото на оперативна съвместимост позволява на компаниите, предпочели Solid Edge и NX на Siemens да увеличат максимално потенциала си за разработка и доставка на продукти, като същевременно оптимизират инвестициите си в CAD/CAM решения.

Асоциативната технология на Siemens е доказана при много клиенти, използващи различни комбинации от NX и Solid Edge софтуер. Всеки от двата продукта съдържа изключителна технология, която позволява безпроблемно прехвърлянето на информацията за детайли, асемблирани модели и атрибути между двата продукта. 

  • Детайлите на Solid Edge могат да се използват в NX асемблирани модели, като конструкторите имат възможност да актуализират всеки детайл в асемблирания модел в NX. Атрибути като информация за отвори, които са дефинирани в Solid Edge, могат да бъдат прехвърлени в NX за използване при генериране на CAM програми за механична обработка.

  • Детайли, създадени в NX  могат да бъдат отворени в Solid Edge за операции надолу по веригата, като например при проектиране на приспособления. Така 3D модели на всяка от двете системи ще бъдат разпознати от другата, и това позволява  поддръжка на съвместни проекти по всяко време.

Наред с това, трябва да се има предвид, че някои 3D модели на NX ще бъдат безпроблемно прехвърлени с тяхната геометрия в Solid Edge, но атрибутната им информация, свързана с някои специфични за NX процесни функции няма да бъде четима в Solid Edge.  

Тази съвместимост между двата продукта на SIEMENS позволява на потребителите да получават уникално предимство да конфигурират гъвкаво хибридни решения с NX и Solid Edge, без транслиране на геометрия!

Често срещаме и въпросът: „ Кой продукт да избера? Трябва ли да работя със Solid Edge или с NX?“ Нашият отговор на този въпрос е: „Нуждата и задачите определят с какво да работите.“

 Ето нашите въпросите, чиито отговори ще ви датат отговора:

  • Очаква ли някой да използвате NX? Ако дадена компания изисква от своите доставчици да използват NX, това е краят на дискусията - Вие се нуждаете от NX.

  • Имате ли нужда от напълно интегрирана CAD/CAM/CAE среда? Ако имате нужда от CAD/CAM и CAE заедно, първо трябва да разгледате NX. Solid Edge има добри инструменти в тези области, но те не са така 100% интегрирани, както в NX.

  • Имате ли нужда от специализирани приложения, които са насочени към вашия бизнес? В нашата област това обикновено е дизайн и производство на матрици и шанци с прогресивно изтегляне, за които NX има отлични приложения. Ако имате нужда от тях, първо трябва да разгледате NX.

  • Има ли други специализирани инструменти в NX, от които се нуждаете? Това, което е най-видимо, е много висококачественото моделиране на тела с естетични повърхностти клас "А" - типично необходими за дизайн на луксозни потребителски продукти (парфюмери и козметика) или автомобилни каросерии. Solid Edge има много добри инструменти за моделиране на повърхнини, но те не са от класа на NX. 

Има няколко други инструмента в NX, които не съществуват в Solid Edge и които може да са от ключова важност за дадена компания. Студиото за продуктови шаблони в NX е добър пример за това.

Като цяло, ще намерите Solid Edge по-лесен за учене и използване, но в някои случаи по-малко гъвкав от NX. 

Ако търсите продукт за конструиране и генериране на техническа документация, първо погледнете Solid Edge. Оценявайки решението в процеса на тестване, Вие сами ще прецените дали Solid Edge покрива Вашите нужди или имате нужда от NX.

Другият въпрос е цената - хората имат убеждението, че NX струва скъпо като начална инвестиция, но не така. Можете да получите конфигурация на NX за конструиране, асемблиране, чертане и симулации с фиксирана към компютъра лицензия за 11,500 EUR. 

И накрая, това не са мнения на Siemens, но поемаме пълната отговорност за тях!


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.