• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Siemens NX и/или Solid Edge?

NX или Solid Edge?

Siemens има ясна и последователна стратегия за развитие и осигуряване ниво на интеграция между Solid Edge и NX, уникална за CAD индустрията.

Solid Edge е ключов елемент в тази стратегия за интеграция и помага на много потребители да мащабират системите за проектиране и управление на данни, съответстващи на техните нужди.

 

Резултат с изображение за „nx solid edge“

 

Нивото на оперативна съвместимост позволява на компаниите, предпочели Solid Edge и NX на Siemens да увеличат максимално потенциала си за разработка и доставка на продукти, като същевременно оптимизират инвестициите си в CAD/CAM решения.

Асоциативната технология на Siemens е доказана при много клиенти, използващи различни комбинации от NX и Solid Edge софтуер. Всеки от двата продукта съдържа изключителна технология, която позволява безпроблемно прехвърлянето на информацията за детайли, асемблирани модели и атрибути между двата продукта. 

  • Детайлите на Solid Edge могат да се използват в NX асемблирани модели, като конструкторите имат възможност да актуализират всеки детайл в асемблирания модел в NX. Атрибути като информация за отвори, които са дефинирани в Solid Edge, могат да бъдат прехвърлени в NX за използване при генериране на CAM програми за механична обработка.

  • Детайли, създадени в NX  могат да бъдат отворени в Solid Edge за операции надолу по веригата, като например при проектиране на приспособления. Така 3D модели на всяка от двете системи ще бъдат разпознати от другата, и това позволява  поддръжка на съвместни проекти по всяко време.

Наред с това, трябва да се има предвид, че някои 3D модели на NX ще бъдат безпроблемно прехвърлени с тяхната геометрия в Solid Edge, но атрибутната им информация, свързана с някои специфични за NX процесни функции няма да бъде четима в Solid Edge.  

Тази съвместимост между двата продукта на SIEMENS позволява на потребителите да получават уникално предимство да конфигурират гъвкаво хибридни решения с NX и Solid Edge, без транслиране на геометрия!

Често срещаме и въпросът: „ Кой продукт да избера? Трябва ли да работя със Solid Edge или с NX?“ Нашият отговор на този въпрос е: „Нуждата и задачите определят с какво да работите.“

 Ето нашите въпросите, чиито отговори ще ви датат отговора:

  • Очаква ли някой да използвате NX? Ако дадена компания изисква от своите доставчици да използват NX, това е краят на дискусията - Вие се нуждаете от NX.

  • Имате ли нужда от напълно интегрирана CAD/CAM/CAE среда? Ако имате нужда от CAD/CAM и CAE заедно, първо трябва да разгледате NX. Solid Edge има добри инструменти в тези области, но те не са така 100% интегрирани, както в NX.

  • Имате ли нужда от специализирани приложения, които са насочени към вашия бизнес? В нашата област това обикновено е дизайн и производство на матрици и шанци с прогресивно изтегляне, за които NX има отлични приложения. Ако имате нужда от тях, първо трябва да разгледате NX.

  • Има ли други специализирани инструменти в NX, от които се нуждаете? Това, което е най-видимо, е много висококачественото моделиране на тела с естетични повърхностти клас "А" - типично необходими за дизайн на луксозни потребителски продукти (парфюмери и козметика) или автомобилни каросерии. Solid Edge има много добри инструменти за моделиране на повърхнини, но те не са от класа на NX. 

Има няколко други инструмента в NX, които не съществуват в Solid Edge и които може да са от ключова важност за дадена компания. Студиото за продуктови шаблони в NX е добър пример за това.

Като цяло, ще намерите Solid Edge по-лесен за учене и използване, но в някои случаи по-малко гъвкав от NX. 

Ако търсите продукт за конструиране и генериране на техническа документация, първо погледнете Solid Edge. Оценявайки решението в процеса на тестване, Вие сами ще прецените дали Solid Edge покрива Вашите нужди или имате нужда от NX.

Другият въпрос е цената - хората имат убеждението, че NX струва скъпо като начална инвестиция, но не така. Можете да получите конфигурация на NX за конструиране, асемблиране, чертане и симулации с фиксирана към компютъра лицензия за 11,500 EUR. 

И накрая, това не са мнения на Siemens, но поемаме пълната отговорност за тях!


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.