• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

СпейсКАД и Спесима предлагат решения с роботите на KUKA и NX CAM Robotics

Нарастващата употреба на роботи в индустрията е факт, изискващ специално внимание като начин за бързо внедряване на автоматизирани производства с минимални инвестиции за това. 

На база съществуващите проекти и знания за работа със Siemens NX CAM Robotics, и в сътрудничество с водещата световна компания KUKA Group, СпейсКАД ООД и Спесима ООД предлагат комплексни решения за автоматизация на промишлени процеси чрез роботизирани клетки и линии.

 vlcsnap error022

KUKA Group е глобална корпорация за автоматизация с продажби от около 3,2 милиарда евро и около 14 000 служители. Като водещ световен доставчик на интелигентни решения за автоматизация, KUKA предлага на своите клиенти всичко - от роботи и клетки до напълно автоматизирани системи за автомобилната и електронна индустрия, производството на потребителски стоки, електронна търговия, търговия на дребно и здравеопазване.

Отвъд познатите задачи за повдигане, позициониране и заваряване, СпейсКАД и Спесима предлагат роботите на KUKA с фрезови, шлифовъчни и други глави, подходящи за почистване, шлайфане, рязане, подрязване, полиране, лакиране, залепване и други прецизни операции. В изпълнение на тези решения СпейсКАД и Спесима изпълняват следните задачи:

- Изготвяне на изисквания към роботизираното работно място като цяло, и към задачите на компонентите в негови състав
- Изготвяне на точна пространствена схема на роботизираното работно място, с точно генериране и спецификация на необходимите кабели и помощни подсистеми
- Изграждане на кинематична схема на роботизираното работно място, симулация и оптимизация на поведението на компонентите в роботизираното работно място
- Генериране на оптимални и напълно синхронизирани управляващи CNC програми както за роботите, така и за CNC машините в роботизираните клетки

Предлаган от СпейсКАД, NX CAM Robotics улеснява програмирането на роботи за множество комплексни операции за механична обработка, като използва познатите методи за CNC програмиране. NX CAM Robotics позволява да проектирате, симулирате, валидирате, оптимизирате и програмирате “офлайн” вашите индустриални роботи за широк кръг задачи. NX CAM Robotics съчетава простотата на CNC програмирането с възможностите за точно създаване, управление и симулация на сложни роботизирани операции при индустриални приложения за механична обработка.

2020 11 03 11.00.26
СпейсКАД
разработва и серия хващачи за роботи, произвеждани чрез 3D печат в метал. Хващачите за роботи са оптимизирани и специално олекотени, като са проектирани за адитивно производство чрез 3D печат в метал от неръждаема стомана,

Спесима е специализиран доставчик на роботизирани системи за автоматизация леенето на метали, палетизация, заваряване, монтажни операции и изграждане на транспортни системи, системи за разпознаване на образи, моделиране и управление на сложни индустриални процеси, създаване на дигитални близнаци, базирани на облачни структури.

Спесима внедрява роботи KUKA за автоматизация на хоризонтални машини за леене на алуминиеви сплави под високо налягане за нуждите на автомобило-строенето, машиностроенето и електрониката. Решения на Спесима са внедрени в редовна работа във фирми от над 30 страни от цял свят.

В изпълнение на задачите от това уникално сътрудничество, СпейсКАД и Спесима планират редица предстоящи индустриални инициативи за популяризиране на роботизираните операции в индустрията през следващата 2021. За всички предлагани решения за автоматизация с универсални роботи KUKA, Спесима предлага услугата за дистанционен мониторинг и сервиз, чрез VPN комуникация. В изпълнение на проект за разработване на технология за роботизирани механична обработка,

За СпейсКАД ООД: СпейсКАД ООД е дългогодишен партньор на SIEMENS Digital Industry Software в България, системен интегратор на KUKA и партньор на 3D Systems за доставка и внедряване на професионални 3D принтери за метал и пластмаси. Повече за софтуерните продукти, решенията, 3D принтерите и 3D скенерите на СпейсКАД може да намерите на: http://www.spacecad.bg и https://www.3dsys.space/ .

За Спесима ООД: Спесима ООД (Специализирани системи за автоматизация на производството) е българо-немско смесено дружество, 100 % частно предприятие. Фирмата е създадена през 1989 година, с основна дейност – развитие и внедряване на специализирани системи за автоматизация на промишленото производство. Повече за Спесима ООД може да намерите тук: https://www.spesima.eu/bg/za-nas/    


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.