• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Производството на формообразуващи инструменти с най-новите функции на NX CAM

Да започнете деня си с успокояваща чаша кафе от кафемашина е приятно изживяване. Но докато отпивате първата глътка и гледате машината, чудили ли сте се някога как са направени тези машини? Формоването и инструменталната екипировка играят ключова роля в тяхното производство и цялостно CAD/CAM решение, като софтуера на Siemens - NX, за проектиране и производство на форми и матрици, може да улесни тяхното производство.


Новото в NX CAM за производство на формообразуващи инстрменти

Пренасяне на формата в CAM

Първата стъпка включва импортиране на формата за кафе машина в NX CAM среда. В интегрирания NX, CAD/CAM споделената среда елиминира необходимостта от прехвърляне на данни или зареждане на данни от трети страни, като гарантира, че цялата информация за дизайна безпроблемно преминава в производствения процес.. Като използваме синхронно моделиране в NX, можем да елиминираме сложни детайли, които не са необходими за операциите на фрезоване, както е обяснено по-долу.

Cloud Connect Tool Manager

Правилният избор на режещи инструменти е ключът към постигане на прецизност, персонализиране и желания краен вид на формованите продукти. С най-новия Cloud Connect Tool Manager изборът на правилния инструмент е лесен. Имате достъп до обширна библиотека от фрезови инструменти чрез удобен за потребителя интерфейс, опростяващ процеса на избор на инструмент.

cloud connect 768x432

Cloud Connect Tool Manager – обширна библиотека, базирана на облак, за инструмент за фрезоване

Можете също да търсите и импортирате режещи инструменти от каталози на доставчици. При липса на конкретен инструмент в библиотеката, можете да създадете такъв от нулата. В случая с матрицата за кафемашина ние разглеждаме предварително конфигурирана 80-милиметрова челна фреза от библиотеката.

3D адаптивна груба обработка

След като изберем правилните режещи инструменти, ние ще използваме 3D адаптивна груба обработка, за да създадем ефективна траектория на инструмента, премахвайки бързо по-голямата част от материала. В най-новата версия нови възможности помагат за по-бързо генериране на траектория на инструмента, като същевременно предотвратява сблъсъци на държачи и автоматично открива и обработва плоски повърхности. Така 3D Adaptive Roughing може да намали времето за обработка с 60%, генерирайки високоскоростни траектории на инструмента за обработка.

3d adaptive roughing 768x432

3D адаптивна груба обработка – високоефективна траектория на инструмент за бързо отстраняване на материал

Повторно използване на геометрията между машинните операции

След като грубата обработка е завършена, се настройва операция за почистване чрез фрезоване за сърцевината на матрицата, за да се елиминира всеки останал материал, останал след процеса на адаптивна груба обработка. Използвайки фрезата със сферичен нос от каталога с инструменти Frasia, който е импортиран в инструмента Cloud Connect Manager, можете да обработвате елементите върху сърцевината на формата. Преди да продължите, важно е да изберете зоната на рязане за горната част на сърцевината на формата.

resue geometry 768x432

Опростете създаването на операции чрез повторно използване на вече избрана геометрия в предишна операция

С най-новата версия на NX CAM, създаването на операция е опростено чрез повторно използване на предварително избрана геометрия от избрана операция, което ви позволява да генерирате зона на фрезоване, като използвате тези зони на рязане чрез просто щракване с десен бутон.

Довършителна операция

Завършването на процеса на обработка включва изпълнение на довършителна операция за постигане на желаната точност на формата и качество на повърхността. Използвайки водещи криви с фиксирана ос, усъвършенстваната техника за финишно фрезоване насочва траекторията на инструмента по естествената форма на обработвания детайл, като поема подрязвания. Ключовата стъпка е изборът на модела на рязане Morph, гарантиращ производството на висококачествена форма, като същевременно елиминира необходимостта от ръчни настройки и намалява времето за изпълнение.

Morph cutting pattern 768x432Нов тип шаблон – Morph шаблон за рязане за висококачествена форма

Постобработка и симулация  

Последната стъпка е да се симулира процесът на обработка и след това да се генерира програмата за управление на CNC машините в цеха. С Post Hub, обширна базирана в облак библиотека от машинни комплекти, пост процесори, учебни материали и CAM добавки с повече от 1200 пост процесори и 100 уникални решения за интелигентни машинни комплекти (SMKS), от които да избирате. В този случай ще изберем машинния комплект с контролера DMU 100P4 dV GTBC S840D и ще го изтеглим директно в NX. 

SMKS 768x432

Post Hub е обширна базирана в облак библиотека от 100 машинни комплекта, 1200 пост процесора, учебни материали и CAM добавки

В най-новата версия на NX позиционирането на детайла върху машината е опростено, осигурявайки по-голяма степен на контрол върху това как е поставен детайла, което е от решаващо значение за точното възпроизвеждане на производствените сценарии в реалния свят.

postion part on machine 768x432

Функцията за позициониране на детайла върху машината осигурява по-голяма степен на контрол

Преди да изпратим CNC програми в цеха, ние симулираме процеса на обработка с помощта на управлявана от G-код симулация в NX CAM. Тази цифрова технология помага за точно показване на движението въз основа на CNC програмите и предотвратява производствени грешки, гарантира безопасност, ускорява настройката, оптимизира използването на машината и намалява консумацията на енергия.

simulation 768x432

Симулация, управлявана от G-кода в NX CA

Гъвкавостта означава по-ниска цена... 

С базирано на стойност лицензиране, разширение на нашите съществуващи софтуерни пакети NX, можете да получите достъп до рентабилен, мащабируем достъп до водещи в индустрията инструменти за производство. За тези, които вече използват базирано на стойност лицензиране, вашите CAM програмисти могат да се докоснат до съществуващия ви набор от токени, за да отключат разширени CAD/CAM функции за инструменти. Разгледайте нашите подобрени възможности на NX в производството на форми, които ви дават възможност да доставяте най-предизвикателните форми по спецификация и навреме, за да останете конкурентоспособни. 

Научете повече -> на тази връзка  


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.