• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Фабричната рамка на Quinx повишава производителността на CNC производства

Една фабрика използва голям брой различни CNC машини и системи за тяхното управление. Зареждането на управляващите програми често се извършва ръчно, чрез Flash памети, а получаването на данни за изпълнението от CNC машините не винаги е лесно. Информационната платформа na Quinx  управлява и събира производствени данни в реално време от производства с CNC машини.

Quinx и неговият партньор  - СпейсКАД са в състояние да решат проблемите с DNC управлението и наблюдението на CNC производства, поддържайки с различни комуникационни интерфейси като OPC UA, MT Connect, MQTT или FOCAS

Quinx Manufacturing Information Platform


Програмите се съхраняват и управляват от централен сървър в цеха, а събираните данни от CNC машните се съхраняват постоянно в структурирана база данни (Data Warehouse). Приложения като ERP, BI (Business Intelligence Tool, Cockpit), MES (Manufacturing Execution System) или CAQ имат достъп до тези данни по всяко време чрез различни интерфейси.

QUINX DNC

Решението на Quinx за мрежово DNC управление на CNC производства се основава на принципа DNC-in-the-Box (DITB), разработен от Quinx. Това прави решението Quinx DNC по-надеждно, просто и гъвкаво от всяка друга DNC система. Когато другите имат проблеми, Quinx има решение!

QUINX MDC

Quinx MDC записва и анализира събраните производствени данни, за да изчисли общата машинна ефективност (OEE) на всяка производствена система. QUINX MDC записва непрекъснато производствения процес: кой детайл е произведен, с коя програма, в кой завод, на коя машина, и от кого. Това е съществен аспект при проследимостта

Ако дадена система има необходимите сензори, може да се изчисли консумацията на енергия за произведена част. Енергийната ефективност става все по-важна. Има пряко влияние върху CO2 баланса на компанията. Разходите за инструменти са важен разходен фактор. С модула за управление на живота на инструмента, Quinx може да оцени живота и да наблюдава абразията на инструмента. 

Превантивната поддръжка предотвратява спирането на системите в най-лошия възможен момент. Ако интервалите за поддръжка са по-кратки от необходимото, се губи ценно производствено време. Поради това Quinx оптимизира интервалите за поддръжка въз основа на реални производствени и процесни данни. Интервенциите за превантивна поддръжка се показват в производственото планиране на JOBDISPO и се вземат предвид при планиране на клиентски поръчки.

Вижте подробно на тази връзка: https://www.spacecad.bg/quinx 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.