• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Тенденции и прогнози в адитивното производство чрез 3D печат през 2024 г

Адитивното производство чрез 3D печат е ясен фактор, който променя играта в различни индустриални и здравни пазари и ние наблюдаваме няколко ключови тенденции в адитивното производството, които ще окажат положително въздействие върху  индустрията. 

Способността на адитивното производствода катализира темпото, с което компаниите правят иновации не само позволява по-бързо време за разработка на продукти, но също така дава възможност за разработване на продукти, които увеличават възможността за това, което може да бъде доставено. Поради способността на 3D печата да произвежда обединение в едно детайли, да увеличава скоростта на разработка и да осигурява гъвкавост на дизайна, виждаме позитивна тенденция в дизайна на потребителски продукти, където формата и функцията могат да се разглеждат едновременно поради способността на адитивното производство да произвежда детайли, които са трудно възможни чрез традиционни технологии.  Figure 4 Standalone delivers functional prototyping with lower part costs and fast print speeds


Аерокосмическият 
и отбранителният сектор са основни двигател на иновациите и приемането на адитивното производство (AM), и тази тенденция ще се ускорява. Глобалното геополитическо напрежение създава особен натиск върху авиокосмическата и отбранителната верига за доставки с ниво на неотложност, което е безпрецедентно в новата история. Много аерокосмически и отбранителни продукти са или в ограничено производство, или са спрени от производство, във фазата на поддържане от техния жизнен цикъл. Веригите за доставки, разчитащи на конвенционални производствени техники, се борят да увеличат капацитета или да се възстановят. Адитивното производство чрез 3D печат е привлекателна опция за бързо увеличаване на производствения капацитет и техническите бариери за навлизане са по-ниски сега, след като тези решения са успешно доказани за много материали и приложения. 

Сега всяко съвременно производствено предприятие може да се възползва от възможностите на 3D печата за производство на приспособления, инструменти, приспособления и други помощни средства за работа и производителност. Тези зрели решения обхващат широк набор от технологии и материали, включителнометалиполимери, еластомери и композити.

През 2023 г. продължихме да виждаме значителен напредък в използването на адитивното производство (AM) за стимулиране на иновациите както в промишлените, така и в здравните пазари. Технологията е трансформираща в различни индустрии, и през 2024 г. се очаква да видим 3D печата да генерира по-голяма инерция в полупроводницитедълготрайните потребителски стокикосмическата индустрия и отбраната , медицинските устройства и стоматологията. Тенденцията е много силна сила в здравеопазването, особено в производството на медицински изделия на мястото на грижа. Водещи доставчици инвестират в адитивни производствени решения, които се намират в болници и хирургически центрове, за да произвеждат персонализирани устройства като импланти и хирургически инструменти.

С технологиите за сливане на метален прах с лязери, изчислителна металургия и други техники, виждаме появата на нови решения на дългогодишните предизвикателства, свързани с материалите, като способността им да работят при много високи температури или подобрена съвместимост с процесите за производство чрез 3D печат.  

Вижте в детайли нашите предложения за адитивно производство чрез 3D принтери за метал и пластмаси тук ...

Запозанйте се с авангардната производствена технология чрез 3D печат на тази връзка ...  

 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.