• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Дефиниция, базирана на модел в Solid Edge

Solid Edge Model Based Definition позволява по-бързo генериране на по-точна производствена документация като 3D модели, които включват информация за производството на продукта (PMI) и свързани метаданни, се доставят до цеха с универсален 3D PDF. Това води до по-ясни производствени комуникации, съвместими с индустриалните стандарти. Базираната на модела дефиниция (MBD) е ключът към цифровата непрекъснатост на интерфейса между разработката и производството.

Този подход се посрещна с голям интерес, особено сред компании с високо ниво на развитие и производствена дълбочина, тъй като 3D размерите могат да бъдат частично автоматизирани.


3D PDF файловете, получени от Solid Edge, могат да бъдат публикувани директно от средата за чертане, а PMI може да се обменя между производител и доставчик (или инженерни и производствени отдели), без да се изисква те да бъдат в една и съща среда. Информацията за производството на продукта, или PMI се състои от размери и анотации, които се добавят към 3D модела и могат да се използват в процесите на преглед, производство и инспекция.

При синхронно и подредено моделиране, размерите в PMI осигуряват важен инструмент при модификация на дизайна. Чрез редактиране на стойностите на размерите можете да правите промени в модела. Можете да заключвате и отключвате размери, за да контролирате как лицата на свързания модел отговарят на редакциите на стойността на размерите. И можете да контролирате посоката, в която се прилагат редакциите на размерите.

Това значително опростява процеса на проектиране, тестване и актуализиране. Solid Edge PMI съчетава функционалността за добавяне на размери и анотации, генериране на напълно изобразени изгледи на 3D модели с 3D изгледи на разрези, форматиране на чертежи и публикуване на информацията.  

Повече за Solid Edge може да намерите на тази връзка ... 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.