• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

NX 12 CAD - новото ...

NX 12 продължава агресивната линия на развитие на ключови функции за дизайн и производство от висок клас. Вижте по-важните функции за проектиране:  (Новите функциите за производство вижте тук...)  

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 multiple part

Визуализация на множество детайли в един екран.  Кой днес не използва повече от един монитор? Възползвайки се от пространството на екрана предлагано от двойните монитори, новото оформление с няколко прозореца в NX 12 прави бързо и лесно превключването между различни детайли и приложения. Можете да сравнявате детайли и дори да извършвате анализ от въздействието на промените. MDP е предпочитан за дългогодишните любители и потребители на NX, и със сигурност ще се използва!

Свързано изображение

Подобрена производителност при масивни асемблирани възли.  NX 12 осигурява значителни подобрения в производителността при асемблирани изделия.  Последните актуализации в начина на работа с асемблирани възли позволяват много по-бързо зареждане и използване на по-малко памет. Това пести време и ускорява работата с големи асемблирани възли, а по-малко изразходваната памет Ви дава възможности да зареждате по-големи модели от преди. В допълнение, Вашата асемблирана геометрия се визуализира още преди да бъде завършен процеса на зареждане, за да Ви даде по-добра представа за това, с което ще работите.

 

Дизайнер на анимация. С този нов, напълно интегриран инструмент в NX 12, Вие можете да анимирате почти всеки тип геометрия, от скици до детайли или монтажни тела, дори внесена от вън геометрия. Инструментът е лесен за използване: Определяте какво може и какво не може да се движи; идентифицирате ставите, трансмисиите и моторите; подреждате движенията в структурата на времевата линия и натискате бутона “Play”! Автоматичното откриване на колизии Ви помага да идентифицирате каквито и да са кинематични проблеми, без да е необходимо да правите скъпи прототипи. Можете да откривате и да поправяте проблемите във виртуалната визуална среда, след това да рестартирате инструмента за анимация отново. Това Ви позволява бързо да извършвате многократни проектни итерации, което води до продукти с по-високо качество.

 Резултат с изображение за siemens nx 12 P&ID

P&ID Дизайнер. Този инструмент за 2D тръбопроводи и инструменти Ви помага да създавате функционални или логически проекти на тръбопроводи и инструментални системи. Той е лесен за използване и редактиране, с плъзгане и пускане на компоненти, и с автоматично разположение на дюзи и джъмпери. Създавайки по-лесно диаграмата Вие имате повече време, за да се съсредоточите върху иновациите във вашия дизайн. Общите библиотеки между 2D диаграмата и 3D модела помагат да поддържате качеството на вашия проект. Тази интеграция също така гарантира, че правилните компоненти и оборудване се използват както във фазата на работно проектиране, така и в изграждането на обекта. Чрез P & ID Designer можете лесно да създавате 3D маршрутни пътища от достоверен 2D дизайн.

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 Mentor

Интеграция с Mentor Graphics.  Благодарение на тясното интегриране с наскоро придобитите софтуерни решения на Mentor Graphics - Capital Harness and Xpedition, NX 12 доставя единствената, истинска мултидисциплинарна платформа на пазара. NX обединява електрически, механични и контролни системи, което насърчава съвместната работа и споделянето на знания в дизайнерски екипи от различни дисциплини. Чрез асоциативното свързване на електрическите схеми и триизмерния модел, наречен кръстосано сондиране, дизайнерите на схемите за окабеляване и конфигурациите на кабелните снопове могат да работят в тясно сътрудничество, за да се предотврати скъпоструващото и отнемащо време за преработване поради грешки.

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 mentor

ELMA. Този самостоятелен, лесен за използване инструмент за визуализация увеличава сътрудничеството между ECAD и MCAD по време на преглед, по време на итерациите на проекта,  и при неговата проверка. С ELMA можете да идентифицирате несъответствията между конструктивните ECAD и MCAD файлове, като заредите ECAD файловете от всички големи доставчици заедно с NX JT файловете в една и съща среда. ELMA свързва файловете и позволява кръстосано сондиране на компоненти, основни връзки, като проследява обозначенията във файла. NX 12 осигурява уникална връзка с ELMA, която позволява пълен ECAD/MCAD анализ.

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 p&id design

Трасиране и опроводяване. NX 12 осигурява значителни подобрения в електро/механичното трасиране и опроводяване. Атрибутите, поддържани от приложението сега са по-лесни за използване и осигуряват по-лесен достъп до необходимата Ви информация. Наред с това е улеснена  поддръжката на стандартни компоненти, защото сега можете да ги актуализирате в таблици, използвайки Refresh Stock Definition. Другите подобрения Ви дават повече контрол върху тангенциални и сплайн пътища при трасиране, и помагат да спазвате автоматично съответствията с индустриалните стандарти за проектиране на тръбопроводни и проводящи системи.

 

 Резултат с изображение за siemens nx 12 MCD

Mechatronics Concept Designer. MCD улеснява сътрудничеството между инженерни екипи, разработващи механика, електроника и автоматика в едно и също изделие. Чрез Mechatronics Collaboration Structure получавате автоматичен контрол за всички проекти създадени в NX, независимо от това кое NX приложение е било използвано. В допълнение, операциите в MCD сега се контролират чрез същият интерфейс като този до момента в NX, който поддържа групиране и логически опции. Физиката, която използвате за дефиниране на металообработващи машини и машинни обработки в MDC сега е подобрена, а добавените нови възможности улесняват моделирането и симулирането на машината.

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 convergent

Разширения в конвергентното моделиране. Когато погледнете напредъка в разработването на продукти - независимо дали става въпрос за генеративен дизайн, производство чрез адитивни технологии или чрез реверсивен инженеринг си задавате въпрос – какво общо имат те? Те разчитат на фасетни лица, или мрежови структури. Това винаги е било проблем преди NX да въведе Convergent Modeling – иновативна технология, която Ви позволява директно да работите с фасетна геометрия, като бихте работили с всяко традиционно CAD тяло. Сега в NX 12 можете да извършвате CAE анализи директно върху фасетни тела, така че да можете да отидете директно от сканиране към анализ без да е необходим транслатор. В допълнение към CAE приложението са добавени и възможности за използване на конвергентни тела в PMI формат. Можете да избирате фасети по регион или според правило, разделяте и сливате фасетни лица, анализирате и редактирате фасетни тела, като всичко това улеснява редактирането на фасетни данни, получавайки желаните резултати.

 

Резултат с изображение

Дизайн за адитивни производства. В непрекъснатото усилие за намаляване на теглото на компонентите и подобряване използването на ресурсите, производителите търсят иновативни решения. Решетъчните структури са един от пътищата по които конструкторите могат да постигат тези цели без да компрометират здравината и структурната цялост на детайла. NX 12 предоставя нови подходи за адитивно производство на олекотени детайли с топологична оптимизация и решетъчни структури, задвижвани от софтуера на Materialalize. Този нов модул позволява на потребителите да създават обикновени решетъчни структури, наред с такива, генерирани по случаен закон, в рамките на един и същи обем. Когато се комбинира с технологията за конвергентно моделиране за директна работа с фасетна геометрия, създаването на авангардни структури е много по-лесно от всякога. Освен това, наличието на тези възможности в една единствена система спестява на компании скритите разходи за конвертиране на данни, типично необходими при едновременна работа с CAD и фасетна геометрия. С решетъчни структури и конвергентното моделиране в NX 12, производителите могат да доставят по-леки, по-здрави продукти на пазара за по-кратко време, задоволявайки нуждата от авангарден дизайн на леки детайли. 


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.