• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

NX Mold Wizard - формообразуващи матрици за пластмаси

 nx logo greyNX Mold Wizard позволява на потребителя да съкрати повече от 10 пъти времето за проектиране на матрици за пластмасови изделия и отливки. Това високо автоматизирано приложение, нямащо аналог на пазара, позволява на потребителя да проектира напълно асоциативно с геометрията на отливания детайл инструменти за формообразуване даже за детайли, геометрията на които е била импортирана в NX от други CAD системи.

maxresdefault 3

Със SIEMENS NX Mold Wizard, в един единствен продукт, и от един единствен доставчик Вие получавате:

 • Работа с модели, въведени от външни CAD системи - SolidWorks, VISI, PTC, STEP, Parasolid и други.
 • Гъвкаво моделиране на пластмасови детайли и отливки с произволна сложност
 • Валидиране на конструктивните решения на база "вградени" правила
 • Автоматично разделяне и генериране на core/cavity
 • Конструиране на електроди за ерозиране
 • Автоматизация при конструиране пакета на матрицата.
 • Библиотеки със стандартни и собствени пакети и компоненти
 • Редактиране вътре в 3D модела на сглобената матрица
 • Симулация за анализи на процеса на шприцване, запълване и изстиване
 • Автоматизирано генериране на BOM и документация
 • Сравняване, подмяна и въвеждане на инженерни  изменения 
 • Интеграция с CAM за генериране на CNC програми за производство на матрици.
 • Управление на работния поток, данните и инженерните изменения.

NX Mold Wizard e едно от най-предпочитаните решения в индустрията, за сметка на следните предимства:

 • Завършено и доказано решение. NX Mold Wizard подменя всички трудоемки стъпки с автоматизирани процесно ориентирани функции, които изискват минимална входна информация.
 • Подреден процес на моделиране. NX Mold Wizard включва моделните функции на NX modeling (скициране, solid/surface и freeform advanced моделиране) - всичко необходимо, за да генерирате собствени проекти или да променяте вече налични такива, за да ги съобразявате с изискванията на производствената инфраструктура. 
 • Автоматично разделяне и генериране на core/cavity. NX Mold Wizard предоставя развити средства за генериране на делителни повърхности. NX може автоматично да търси за делителни линии, запълва отвори, създава делителни повърхнини, разделя обемите за core/cavity. Разделената от повърхнините геометрия остава асоциативно свързана с модела на детайла дори и при големи промени в него.

Вижте подробно описание на пълното решение тук (PDF) ...

Описание и тестова версия на SIEMENS NX Mold Designer може да заредите от тук ...

 • Автоматизация на проектирането на матрицата. Завършен набор от функции позволява автоматизирането на дизайна на отделните компоненти в пакета. Позиционирането на компонентите вътре в сглобения модел на матрицата става автоматично, с прост избор от екрана. Инструменти за управление и визуализацията в асемблирания модел правят навигацията лека и интуитивна. Конструирането на електродите за ерозия е интегрирано в процеса и е асоциативно свързано с геомтерията на детайла в матрицата.

 • Библиотеки със стандартни пакети и компоненти. NX Mold Wizard осигурява достъп до всички индустриално стандартизирани пакети от стандартни компоненти. Адаптирането и промяната на стандартните компоненти към изискванията на потребителя може да бъде управлявано както за временни цели, така и за постоянно.  Потребителят може също така да добавя свои собствени пакети и стандартни компоненти чрез проста процедура с електронни таблици.

 • Работа в контекста на сглобената матрица. Възможност за използване на възможностите на NX Assembly за проверка на толеранси и взаимно проникване, идентифициране, изолиране и визуализиране на конфликтни участъци за оценка на алтернативни решения.

 • Валидиране на конструктивното решение и кинематиката. NX Mold Wizard осигурява автоматизирани инструменти за валидация на инструмента, вкл. проверка на дебелината на стените, изчисляване на обеми и 2D проектирани области,откриване на подрязвания, анализ на леярски наклони. Наред с това, NX Mold Wizard предлага удобни инструменти за симулация на механизмите за отваряне на матрицата, и информира конструктора за проблеми, произтичащи от сблъсък на детайлите.

 • Симулация на процесите при шприцване.  NX предлага Moldex eDesign - напълно интегриран в работния поток специализиран модул за валидация конструкцията на матрицата. Визуализацията и анализа на процесите при запълване и изстиване на пластмасата позволява да се изследват и оценят повече алтернативни конструктивни идеи чрез динамично представяне на потока, термични свойства, и възможните деформации, за да се оптимизират проектните решения  преди производството на  формо образуващия инструмент.

 • BOM и документация. Автоматично генериране на детайлни и сборни чертежи, базирани на инструмента. Създаване и управление на спецификации на материалите (BOM) с експорт към Excel.

 • Сравняване, подмяна и редактиране на детайли. NX Mold Wizard осигурява пълна асоциативност между модела на детайла, конструкцията на матрицата и CAM инструменталните пътища, независимо от конкретната CAD система, в която е проектиран детайла. Това прави възможно бързото и лесно внасяне на промени по цялата верига само с промяната на геометрията на детайла. Промяната в него автоматично се отразява по цялата верига до машината с CNC - през Core/Cavity, делителните повърхнини, вложки, електроди до NC файловете за управление на машините в цеха.

 • Интеграция с NX CAM за механична обработка . Напълно интегрирания в работния поток  NX CAM гарантира бързо и лесно генериране на оптимални програми за CNC обработки на формообразуващи детайли на матрици и електроди за ерозия, автоматизирано и синхронно с инженерните изменения в конструкцията на матрицата.  Така всички изменения могат да бъдат управлявани с минимални усилия и максимална скорост.

 • Управление на данните и процесите. При работа в среда на Teamcenter, потребителят може бързо и лесно да намира, споделя и синхронизира продуктовата и процесна информация между конструктори, технолози и производство. Работейки паралелно и екипно върху един и същ модел, инженерите могат да сътрудничат с колеги от отдалечени офиси и да предоставят през WEB 3D визуализация и работни инструкции за производствените звена. 

Вижте подробно описание на пълното решение тук (PDF) ... 


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Повече от 25 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.