• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

NX Mold Wizard - формообразуващи матрици за пластмаси

 nx logo greyNX Mold Wizard позволява на потребителя да съкрати повече от 10 пъти времето за проектиране на матрици за пластмасови изделия и отливки. Това високо автоматизирано приложение, нямащо аналог на пазара, позволява на потребителя да проектира напълно асоциативно с геометрията на отливания детайл инструменти за формообразуване даже за детайли, геометрията на които е била импортирана в NX от други CAD системи.

maxresdefault 3

Със SIEMENS NX Mold Wizard, в един единствен продукт, и от един единствен доставчик Вие получавате:

 • Работа с модели, въведени от външни CAD системи - SolidWorks, VISI, PTC, STEP, Parasolid и други.
 • Гъвкаво моделиране на пластмасови детайли и отливки с произволна сложност
 • Валидиране на конструктивните решения на база "вградени" правила
 • Автоматично разделяне и генериране на core/cavity
 • Конструиране на електроди за ерозиране
 • Автоматизация при конструиране пакета на матрицата.
 • Библиотеки със стандартни и собствени пакети и компоненти
 • Редактиране вътре в 3D модела на сглобената матрица
 • Симулация за анализи на процеса на шприцване, запълване и изстиване
 • Автоматизирано генериране на BOM и документация
 • Сравняване, подмяна и въвеждане на инженерни  изменения 
 • Интеграция с CAM за генериране на CNC програми за производство на матрици.
 • Управление на работния поток, данните и инженерните изменения.

NX Mold Wizard e едно от най-предпочитаните решения в индустрията, за сметка на следните предимства:

 • Завършено и доказано решение. NX Mold Wizard подменя всички трудоемки стъпки с автоматизирани процесно ориентирани функции, които изискват минимална входна информация.
 • Подреден процес на моделиране. NX Mold Wizard включва моделните функции на NX modeling (скициране, solid/surface и freeform advanced моделиране) - всичко необходимо, за да генерирате собствени проекти или да променяте вече налични такива, за да ги съобразявате с изискванията на производствената инфраструктура. 
 • Автоматично разделяне и генериране на core/cavity. NX Mold Wizard предоставя развити средства за генериране на делителни повърхности. NX може автоматично да търси за делителни линии, запълва отвори, създава делителни повърхнини, разделя обемите за core/cavity. Разделената от повърхнините геометрия остава асоциативно свързана с модела на детайла дори и при големи промени в него.

Вижте подробно описание на пълното решение тук (PDF) ...

Описание и тестова версия на SIEMENS NX Mold Designer може да заредите от тук ...

 • Автоматизация на проектирането на матрицата. Завършен набор от функции позволява автоматизирането на дизайна на отделните компоненти в пакета. Позиционирането на компонентите вътре в сглобения модел на матрицата става автоматично, с прост избор от екрана. Инструменти за управление и визуализацията в асемблирания модел правят навигацията лека и интуитивна. Конструирането на електродите за ерозия е интегрирано в процеса и е асоциативно свързано с геомтерията на детайла в матрицата.

 • Библиотеки със стандартни пакети и компоненти. NX Mold Wizard осигурява достъп до всички индустриално стандартизирани пакети от стандартни компоненти. Адаптирането и промяната на стандартните компоненти към изискванията на потребителя може да бъде управлявано както за временни цели, така и за постоянно.  Потребителят може също така да добавя свои собствени пакети и стандартни компоненти чрез проста процедура с електронни таблици.

 • Работа в контекста на сглобената матрица. Възможност за използване на възможностите на NX Assembly за проверка на толеранси и взаимно проникване, идентифициране, изолиране и визуализиране на конфликтни участъци за оценка на алтернативни решения.

 • Валидиране на конструктивното решение и кинематиката. NX Mold Wizard осигурява автоматизирани инструменти за валидация на инструмента, вкл. проверка на дебелината на стените, изчисляване на обеми и 2D проектирани области,откриване на подрязвания, анализ на леярски наклони. Наред с това, NX Mold Wizard предлага удобни инструменти за симулация на механизмите за отваряне на матрицата, и информира конструктора за проблеми, произтичащи от сблъсък на детайлите.

 • Симулация на процесите при шприцване.  NX предлага Moldex eDesign - напълно интегриран в работния поток специализиран модул за валидация конструкцията на матрицата. Визуализацията и анализа на процесите при запълване и изстиване на пластмасата позволява да се изследват и оценят повече алтернативни конструктивни идеи чрез динамично представяне на потока, термични свойства, и възможните деформации, за да се оптимизират проектните решения  преди производството на  формо образуващия инструмент.

 • BOM и документация. Автоматично генериране на детайлни и сборни чертежи, базирани на инструмента. Създаване и управление на спецификации на материалите (BOM) с експорт към Excel.

 • Сравняване, подмяна и редактиране на детайли. NX Mold Wizard осигурява пълна асоциативност между модела на детайла, конструкцията на матрицата и CAM инструменталните пътища, независимо от конкретната CAD система, в която е проектиран детайла. Това прави възможно бързото и лесно внасяне на промени по цялата верига само с промяната на геометрията на детайла. Промяната в него автоматично се отразява по цялата верига до машината с CNC - през Core/Cavity, делителните повърхнини, вложки, електроди до NC файловете за управление на машините в цеха.

 • Интеграция с NX CAM за механична обработка . Напълно интегрирания в работния поток  NX CAM гарантира бързо и лесно генериране на оптимални програми за CNC обработки на формообразуващи детайли на матрици и електроди за ерозия, автоматизирано и синхронно с инженерните изменения в конструкцията на матрицата.  Така всички изменения могат да бъдат управлявани с минимални усилия и максимална скорост.

 • Управление на данните и процесите. При работа в среда на Teamcenter, потребителят може бързо и лесно да намира, споделя и синхронизира продуктовата и процесна информация между конструктори, технолози и производство. Работейки паралелно и екипно върху един и същ модел, инженерите могат да сътрудничат с колеги от отдалечени офиси и да предоставят през WEB 3D визуализация и работни инструкции за производствените звена. 

Вижте подробно описание на пълното решение тук (PDF) ... 


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.